Rīta Panorāma

Intervija ar Nauri Puntuli, Miervaldi Jenču un Guntaru Ruņģi

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Annu Kononovu

Intervija ar Martu Grigali

Marta Grigale un Kaspars Zemītis laiž klajā jaunu dziesmu un videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziedātāja MARTA (Marta Grigale) un ģitārists Kaspars Zemītis 23. novembrī laiduši klajā jaunu kopdarbu – dziesmu “Rokas stiepienā”, kurai uzfilmēts arī ekskluzīvs video – tajā izmantota mākslinieka Artūra Analta godalgotā instalācija “Matter to Matter”.

Jaunā singla mūzikas un teksta autore ir MARTA, savukārt ģitāras partijas radījis labi zināmais ģitārists Kaspars Zemītis, informēja mūziķu pārstāvji. Kā sarunā ar raidījumu LTV “Rīta Panorāma” pastāstīja mūziķi, dziesma abus savedusi kopā šīgada pavasarī, kad Kaspars Zemītis uzrunājis MARTU piedalīties citādajā dievkalpojumā Torņakalna baznīcā. Pēc dziesmas izskanēšanas koncertā abi mūziķi sapratuši, ka dziesma ir arī jāieraksta. Dziesmas un videoklipa tapšanai piesaistīts arī DJ Rudd, ar kuru MARTAI veiksmīga sadarbība veidojusies jau pirms tam. Kā atzina Zemītis, arī šoreiz sadarbība bijusi ārkārtīgi veiksmīga. 

MARTA atklāja, ka šai dziesmai neesot bijis plānots radīt videoklipu un ideja par Analta darba izmantošanu nākusi spontāni, taču mākslinieks piekritis instalācijas izmantošanai un arī esot apmierināts ar rezultātu. 

“Es nekautrējos teikt, ka šī dziesma ir par mīlestību. Esmu tajā ielikusi visdziļākās un spēcīgākās mīlestības jūtas, kādas pazīstu, un ceru, ka tās spēs sasniegt arī klausītājus,” jauno singlu komentēja MARTA. “Kopā ar Kasparu dziesmu izpildījām koncertā pavasarī, un biju patīkami pārsteigta par viņa piedāvājumu to kopā ierakstīt. Bija patiess prieks un gods sadarboties ar tik augsta līmeņa mūziķi,” atzīst dziedātāja.

“MARTA ir jauna māksliniece, kura necenšas veidot tipiski klišejisku skatuves tēlu, bet arī savā mūzikā ir jūtīga un mīloša sieviete. Šodien tas ir svarīgi,” uzskata Kaspars Zemītis. “Dziesma “Rokas stiepienā” mums pieskārās jau pavasarī, bet nu ir ieguvusi uzrunājošu skanējumu, pateicoties DJ Rudd. Cik būtiska ir mūsu mīļo cilvēku atrašanās rokas stiepiena attālumā! Un lai mūsu rokas nav pārāk aizņemtas šim svarīgajam pieskārienam...”

“Rokas stiepienā” video režisors un operators ir Ritvars Bluka, ar kura palīdzību jau iepriekš radīts mūziķes video dziesmai “Bez 5 minūtēm”. Video tapis Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, un tajā izmantota Londonas Dizaina biennāles 2018 zelta medaļu ieguvušā mākslinieka Artūra Analta interaktīvā instalācija “Matter to Matter”, kas Latvijā bija  apskatāma tikai neilgu laika sprīdi.

Dziesma klausāma lielākajās Latvijas radiostacijās un ir pieejama izplatītākajās digitālās mūzikas straumēšanas vietnēs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti