«Lielais dzintars» 2016. gada programmu veidos kopā ar LSO

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gada izskaņā "Lielais dzintars" un Liepājas simfoniskais orķestris (LSO) noslēguši sadarbības līgumu par koncertdarbības nodrošināšanu Liepājas koncertzālē 2016.gadā, informē "Lielā dzintara" pārstāve Elizabete Hartmane.

"Sadarbības līguma noslēgšana tikai vēlreiz norāda jau vairākkārt teikto - Liepājas koncertzāle reģionu kontekstā ir unikāla, jo mums ir pašiem savs profesionālais orķestris, ar kuru kopā tiek veidots koncertzāles pamata saturiskais piedāvājums, tādēļ abpusēja sadarbība ir mūsu ikdienas neatņemama sastāvdaļa. Esam gandarīti, ka organizāciju savstarpējās attiecības ir ne tikai kā telpu nomniekam ar iznomātāju, bet arī kā līdzvērtīgiem partneriem mākslinieciskos jautājumos," parakstot līgumu, uzsvēra koncertzāles vadītāja Baiba Bože.

"Šajā gadā ir notikušas lielas un labas lietas Liepājas simfoniskā orķestra dzīvē. 2015.gads ir tiešām vēsturisks pagrieziena punkts mūsu darbībā," atskatoties uz notikumiem aizvadītajā gadā, norādīja LSO valdes loceklis Uldis Lipskis. "Orķestris šobrīd ir pilnībā ievācies jaunajā mājvietā - koncertzālē "Lielais dzintars"."

"Esam noslēguši jaunu vienošanos ar SIA "Lielais dzintars" par kopīgu sadarbību mākslinieciski augstvērtīgu koncertu rīkošanā 2016.gadā, uzskatu, ka mūsu sadarbībai ir milzīgs potenciāls. Nams ir labās rokās," uzsvēra Lipskis.

Sadarbības nodrošināšanai "Lielais dzintars" ieguldīs daļu no Valsts kultūrkapitāla fonda konkursa mērķprogrammā "Daudzpusīgas profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšana nacionālas vai reģionālas nozīmes attīstības centros Latvijas reģionos" piešķirtā finansējuma.

Jau vēstīts, ka līdz ar koncertzāles "Lielais dzintars" atklāšanas programmas izskanēšanu noslēgusies "Lielā dzintara" sadarbība ar Intu Dālderi.

Autoratlīdzības līgums ar Dālderi paredzēja 2015.gada vasarā notikušā mākslas foruma "Atklāj savu dzintaru!" norisi un šā gada rudens/ziemas koncertzāles "Lielais dzintars" atklāšanas programmu izveidi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti