Leģendārā grupa «Aurora» sniegs divus koncertus 1. rokkafejnīcā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

6. un 15.novembrī Latvijas 1. rokkafejnīcā Rīgā uzstāsies latviešu leģendārā grupa "Aurora".

Pirms gada izskanējušās runas par latviešu "underground" mūzikas leģendas - grupas "Aurora" - atkalapvienošanos ir piepildījušās.

Grupas "Aurora" koncertā 6.novembrī un 15.novembrī izsludinātajā papildkoncertā būs iespēja dzirdēt gan klausītāju jau iemīļotas kompozīcijas, gan, iespējams, novērtēt arī jaunu muzikālo materiālu.

Kopā ar "Auroru" 6.novembra koncertā Latvijas 1. rokkafejnīcā piedalīsies arī apvienība "Zig Zag".

6.novembra koncertā un 15.novembra papildkoncertā uz skatuves kāps trīs "Auroras" oriģinālsastāva dalībnieki - vokālists Ritvars Dižkačs, ģitārists Jānis Dubavs un basģitārists Rūdolfs Kokins.

"Visu oriģinālsastāvu diemžēl nebija iespējams sapulcināt, jo vairāki grupas bijušie dalībnieki atrodas ārzemēs un personisku apstākļu dēļ nevar ierasties, tāpēc grupai koncertā palīdzēs divi pieacināti mūziķi - ģitārists Olafs Štrodahs un bundzinieks Andris Leišavnieks-Štālmanis," skaidro koncertu rīkotāji "Veto".

"Auroras" dalībnieki par apvienošanos saka: "Grupu apvienoties tieši šobrīd pamudināja apstāklis, ka esam uzaicināti kā viesi piedalīties grupas "Jumprava" jubilejas tūres koncertos."

Kā jau vēstījām, "Aurora" kā īpašie viesi uzstāsies grupas "Jumprava" 30 gadu jubilejas koncertos koncertzālē "Palladium".

Noslēdzot nelielo Latvijas tūri, grupas līderis Ritvars Dižkačs atgriezīsies Kanādā, tuvākā pusgada laikā grupai būs pārtraukums. 

Grupa "Aurora" dibināta 1987.gadā, tā dēvēta par latviešu "indie" roka pionieri, kuras zināmākās dziesmas "Sadauzītais bundzinieks", "Fetišists" un citas joprojām klausās un ciena ne vien grupas dalībnieku laikabiedri, bet arī jaunāki melomāni. 1992.gadā solistam Ritvaram Dižkačam dodoties uz ārzemēm, grupa izjuka un kopš tā laika nav uzstājusies.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti