Latvijas Radio pirmajā studijā un «Klasikas» tiešraidē muzicēs trio «Nyx»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien, 22.februārī, plkst. 18 Latvijas Radio pirmajā studijā notiks kārtējais kamermūzikas koncerts, uz kuru ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu aicina Latvijas Radio 3 - "Klasika". Šoreiz koncertā uzstāsies trio "Nyx"

Kopš izveidošanas 2012.gadā tajā kopā muzicē flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska un pianiste Ieva Sarja.

Trio "Nyx" ir uzstājies gan daudzviet Latvijā, gan Druskininku festivālā Lietuvā, Vestminsteras katedrāles zālē Londonā un Gibraltārā. Koncertam Latvijas Radio studijā mūziķes gatavo jaunu programmu, kuras centrā būs franču komponista Žana Fransē svīta "Galma mūzika". Tai līdzās skanēs krievu komponista Cēzara Kīī  un trīs latviešu komponistu - Arnolda Šturma, Helmera Pavasara  un Aivara Kalēja - skaņdarbi. Koncerta producente ir Māra Šuba, to vadīs Liene Jakovļeva.

Lai koncertu apmeklētu klātienē - Latvijas Radio pirmajā studijā - iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruņa numuru 67206647 (darbdienās) vai rakstot uz e-pasta adresi "[email protected]". Visiem, kuri būs pieteikušies, Latvijas Radio namā jāierodas pirmdien, 22.februārī, sākot no plkst. 17.30, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu.

Visas trio "Nyx" dalībnieces ir Latvijas Nacioonālā simfoniskā orķestra mūziķes. Kā iepriekš intervijā "Klasikai" atklāja mūziķes, trio nosaukums radies, iedvesmojoties no sengrieķu dievībām. "Niksa ir sengrieķu dieviete, visu mākslu iedvesmotāja un aizstāve. Kuram no mūziķiem gan nevajag viņas atbalstu? Tādēļ arī viņas vārdu izmantojam, šķiet, ka tas palīdz. Bet trio nosaukuma autortiesības pieder vijolniecei Tatjanai Ostrovskai," stāstīja Ieva Sarja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti