«Kremerata Baltica» un pianists Debargs koncertēs Ventspilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ventspilī, koncertzālē “Latvija”, 4. martā pirmoreiz viesosies Gidona Krēmera vadītais kamerorķestris “Kremerata Baltica” un franču pianists Likā Debargs (Lucas Debargue), medijus informē koncertzāles pārstāvji.

Izcilā latviešu vijolnieka Gidona Krēmera pirms gandrīz 23 gadiem dibinātais un šobrīd pasaulē viens no daudzinātākajiem Baltijas valstu kameransambļiem kopā ar klavierspēles virtuozu Likā Debargu Ventspilī izpildīs poļu komponistu mūziku – Miloša Magina (Milosz Magin) Trešo klavierkoncertu un Mečislava Veinberga (Mieczysław Weinberg) Klavieru kvintetu Andreja Puškareva aranžējumā. Savukārt vakara ievadā kamerorķestra sniegumā būs klausāma Kšištofa Penderecka (Krzysztof Eugeniusz Penderecki) apjomīgā “Poļu rekviēma” daļa “Chaconne”.

Likā Debargs ir Latvijas publikai jau zināms mūziķis – kopš žilbinošā snieguma Starptautiskajā Čaikovska konkursā Maskavā 2015. gadā viņš šeit viesojies vairākkārt.

“Daudzus lieliskus padomus man ir devis Gidons Krēmers, sadarbību ar viņu atceros ar neticamu prieku.

Viņš man ir paraugs gan kā mūziķis, gan kā personība, viņš mani iedvesmo, un es ar ārkārtīgu cieņu izturos pret šo cilvēku, meistaru, filozofu,”

par savām attiecībām ar diriģentu kādā intervijā savulaik stāstījis Debargs, kurš šajā sezonā muzicēs kopā ar “Kremerata Baltica”, debitēs uz Kārnegi zāles galvenās skatuves ASV, uzstāsies Bostonā, Toronto, Monreālā, kā arī dosies kopīgā turnejā kopā ar Krievijas Nacionālo orķestri un maestro Mihailu Pletņevu.

“Kremerata Baltica”
“Kremerata Baltica”

Organizatori norāda, ka arī “Kremerata Baltica” viesošanās Ventspilī būs īpašs notikums, jo koncertā izskanēs mūziķiem tuvo poļu skaņražu opusi. Ar Mečislava Veinberga daiļradi orķestri saista īpašas attiecības – jau vairākus gadus mūziķi ik pa laikam ceļ gaismā šī nedaudz piemirstā komponista mūziku.

Savukārt Likā Debargu ar Miloša Magina mūziku saista bērnības atmiņas – tie bijuši vieni no pirmajiem skaņdarbiem, kurus viņš apguvis, mācoties pie savas pirmās pasniedzējas, Magina studiju biedres. Kā pirms martā gaidāmajiem koncertiem stāsta pats Likā Debargs, izvēle par labu Trešajam klavierkoncertam ir gluži saprotama – pianistam, iespējams, tuvākā skaņraža darba izpildījums kopā ar, viņaprāt, pasaules labāko stīgu orķestri un diriģentu, kuru viņš tik ļoti ciena.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti