Koncerti Liepājas ezerā atsāksies jaunā formā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šovakar atsāksies koncerti Liepājas ezerā. Uz ūdens būs iespēja klausīties ģitārista Mārča Auziņa uzstāšanos. Koncertus uz ūdens, izmantojot peldošo skatuvi un skatītāju plostus un katamarānus, jau vairākus gadus rīko  ar mūziku saistīti profesionāļi un uzņēmums SIA "Liepāja Music". Jūnija pasākumus nācies atcelt, taču jūlijs un augusts jau sola vairākus muzikālus notikumus, turklāt pandēmijas laiks ļāvis īstenot citas radošas idejas.

Koncerti Liepājas ezerā atsāksies jaunā formā
00:00 / 03:36
Lejuplādēt

Liepājas ezera mūzikas atklāšanas sezona ir sagaidīta, neraugoties uz dažādiem ierobežojumiem un pārmaiņām, kas apstādināja mūziķus un citus kultūras ļaudis. Apstājās pilnīgi viss, saka mūziķis un ezera koncertu rīkotājs Jānis Ivuškāns.

"Papildus projekti, koncerti, pasākumi. Arī lielie nākotnes plāni ir atcelti. Mūs māca šaubas, ka būs, bet bija pārliecība - mums tomēr ir tā platība liela - viss ezers, ka noteikti kaut kad, kaut kādā mirklī mēs varēsim sākt. Tas, ka mēs visu mēnesi jūnijā nekoncertēsim, to mēs sākumā nedomājām. Kad nāca tuvāk - sapratām, ka jūnijs ir norakstīts. Ir jāsāk ar jūliju," stāsta Ivuškāns.

Jautājot, par zaudējumiem, "Liepāja Lake Music" rīkotāja Irita Kalēja, uzsver, ka tieši šis pandēmijas laiks ļāvis radoši izpausties un radīt ezera mūzikai papildus iespējas, ko piedāvāja arī Liepājas pašvaldības rīkotais konkurss mazajiem un vidējiem komersantiem, lai šajā sarežģītājā periodā pilsēta un grūtībās nonākusī nozare varētu atsperties.

"Robs mums tika iecirsts aprīlī, kad mēs atcēlām vairākus pasākumus. Varu pateikt paldies Covid-19, jo tik daudz papildu projektu esam uzrakstījuši šajos trijos mēnešos - kopā 20. Pieci no viņiem nav guvuši atbalstu, bet tas ir ļoti mazs procents. Tagad tas viss jāsāk arī realizēt. Es domāju, ka tas ir ieguvums, jo arī projektu konkursu nolikumi ir izstrādāti tā, ka tu esi spiests daudz radošāk domāt. Tu meklē jaunas ideju realizācijas," saka Kalēja.

Pirmais no jauna radītais pasākums notiks jau 18. jūlijā. "Mums būs jauns pakalpojums - bērnu ekskursijas, kas mājo Liepājas ezerā. Izglītojošas, interesantas, ar radošām darbībām piepildītas - bērni sēdēs katamarānos kopā ar saviem vecākiem. Mēs īrēsim binokļus, lai bērni var tuvumā apskatīties putniņus. Mums ir piesaistīts eko-tehnologs, biologs Arturs Bilerts, kuram pašam šī ideja ir kārtīgi iedegusies. Viņš ir sagatavojis materiālus, izstrādājis maršrutu," norāda Kalēja.

Jūlijā un augustā turpināsies  koncerti ezerā uz ūdens, kam speciāli uzbūvēta peldošā skatuve. "Šogad esam pamainījuši koncepciju - koncerti notiks retāk, bet būs vērienīgāki. Šogad programmā ir iekļauti tikai mākslinieki ar jau atpazīstamu vārdu," pauž Kalēja. Pirmais koncerts būs ar ģitāristu Mārci Auziņu. "Iepriekšējos gados bijuši tikai lielie sastāvi. Pagājušajā gadā mēs svētdienā vienreiz izmēģinājām Pēteri Piku. Tas koncerts arī labi atsaucās un mēs sapratām, ka šogad arī tāda lieta noteikti jāatkārto," saka Ivuškāns.

Saistībā ar valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem, pasākuma rīkotāji aicina  ievērot 2 metru distanci starp laivām un katamarāniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti