Kultūras ziņas

Redzamās un neredzamās līnijas

Kultūras ziņas

Sāk restaurēt Rakstniecības un mūzikas muzeju

Egila Siliņa veltījums Latvijas simtgadei

Izdots Latvijas simtgadei veltīts Egila Siliņa un Māra Skujas ieraksts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas un baleta  Beletāžas zālē 8.jūnijā svinīgā atmosfērā atvērts slavenā latviešu basbaritona Egila Siliņa un pianista Māra Skujas jaunais skaņu ieraksts “Latvijas dziesmas”, kas ir veltījums Latvijas simtgadei.

Izcilā basbaritona Egila Siliņa un pianista Māra Skujas veltījums Latvijai apaļajā jubilejā ir piektais Nacionālās ierakstu kompānijas "SkanI" Latvijas simtgadei veltītās ierakstu sērijas kompaktdisks.

"Mēs, ziemeļnieku tauta, esam tādi nopietni un romantiski, un tas atspoguļojas, protams, arī mūzikā. Es domāju, tas, kas vienu ārzemnieku uzrunātu, būtu tieši šis ziemeļnieciskais kolorīts," spriež basbaritons Egils Siliņš. "Daudzas dziesmas sākas it kā noslēpumaini, mierīgi, varbūt padrūmi, un vienmēr ir tāda kulminācija, kur parādās uzreiz kaut kas tāds dienvidniecisks un pēc tam atkal norimst."

Kompaktdiskā “Latvijas dziesmas”, kas ierakstīts Dzintaru koncertzālē pērnā gada rudenī, skan Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Emiļa Melngaiļa un citu pašmāju komponistu skaistākās melodijas. Egils Siliņš šo mūziku redz un izjūt īpaši – teic muzikoloģe Ināra Jakubone.    

"Viņš kā operdziedātājs spēj šai vienā acumirklī uzburt veselu ainu, dzīves ainu, pārdzīvojuma ainu, sapņa ainu, un viņam tas lieliski izdodas, un patiesībā katra dziesma ir tik intensīvi interpretēta, ka man pašai bija tāda sajūta, ka kaut kur ap diska viduci man vajadzēja tā kā atvilkt elpu, un tad es ar tādu pašu iedziļināšanos varēju klausīties tālāk," stāsta muzikoloģe, Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone.

Nākamais Nacionālās ierakstu kompānijas "SkanI" veidotais simtgades sērijas disks klajā nāks rudenī, un tajā dzirdēsim Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un pianistu Reiņi Zariņu, iemūžinot Jāņa Ivanova un Volfganga Dārziņa mūziku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti