«Covid-19» dēļ Tallinas Mūzikas nedēļa tiek pārcelta uz augustu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskais jaunās mūzikas festivāls un konference "Tallinas Mūzikas nedēļa (“Tallinn Music Week”, TMW) tiek pārcelta uz augustu. Festivāla norise iepriekš bija plānota no 25. līdz 29. martam, taču festivāla komanda un partneri lēmuši to pārcelt, ņemot vērā riskus, kas saistīti ar slimības "Covid-19" izplatību, medijus informē festivāla organizatori. 2020. gada Tallinas Mūzikas nedēļa notiks no 26. līdz 30. augustam.

Pasākums “Paldiski”, kas tika plānots svētdien, 29. martā Rietumu-Harju pagasta centrā, notiks kā paredzēts, bet būs orientēts uz vietējo iedzīvotāju auditoriju.

Sakarā ar to, ka epidemioloģiskā situācija strauji mainās visā pasaulē, kā arī ņemot vērā Igaunijas Veselības pārvaldes ieteikumus, Tallinas Mūzikas nedēļas organizatoru grupa nolēma atlikt festivālu līdz augusta beigām.

Festivāla organizatori norāda, ka koronavīrusa izplatīšanās varbūtība Igaunijā nav augsta, taču tāda starptautiska pasākuma kā Tallinas Mūzikas nedēļa organizēšana radot papildu risku.

Papildus apsvērumiem par mākslinieku, festivāla darbinieku un sabiedrības veselību

lēmums ticis pieņemts arī tāpēc, ka valstu un aviosabiedrību noteiktie ceļošanas ierobežojumi var rasties ļoti īsā laikā, kas var ierobežot mākslinieku un viesu ierašanos festivālā.

Tallinas Mūzikas nedēļas direktore Helēna Sildna skaidro: “Lai gan pirms nedēļas mēs uzskatījām, ka, ievērojot Veselības padomes ieteikumus, mēs joprojām varam turpināt festivālu, tagad apstākļi ir mainījušies. Mēs esam pārliecināti, ka visiem dalībniekiem augustā varam piedāvāt piepildītāku un drošāku pieredzi. Izšķirošais faktors lēmumam festivālu atlikt, pirmkārt, bija lielais starptautisko dalībnieku skaits. Mūsu komanda uzskata, ka šajā periodā mums visiem ir labāk ierobežot ceļošanu. Es esmu ārkārtīgi lepna un pateicīga mūsu komandai un partneriem – pateicoties viņu ātrajai rīcībai, empātijai un atbildības sajūtai, mēs jau šodien varam apliecināt, ka festivāls notiks tādā pašā mērogā, apjomā un kvalitātē, kā tas būtu bijis martā. Pirmo reizi festivāla vēsturē Tallinas Mūzikas nedēļa notiks vasaras beigās – augustā. ”

Festivāla organizatori sola, ka jau izsludinātā festivāla programma iespēju robežās tikšot saglabāta, un norāda, ka visi mākslinieki, kas tika pieteikti dalībai festivālā martā, ir saņēmuši ielūgumus uz augustu. Tie, kuri nevarēs to apmeklēt, tikšot aizstāti ar līdzīga profila māksliniekiem.

Savu dalību festivālā augustā jau ir apstiprinājuši visi Latviju pārstāvoši mūziķi, kā arī pazīstamākie ārzemju mūziķi “A Place To Bury Strangers” no ASV, “Shortparis” no Krievijas, Luna no Ukrainas, somi Jesse Markin un Suistamon Sähkö, un vācu pianiste Kai Schumacher.

"Tallinas Mūzikas nedēļas 2020" festivāla pases, konferences + festivāla pases un iegādātās atsevišķās biļetes būs spēkā arī jaunajos TMW datumos augustā. Atsevišķas biļetes būs derīgas tajās pašās darba dienās (ceturtdien, piektdien, sestdien) tajās pašās norises vietās.

Atjauninātā mūzikas programma un konferences dalībnieki tiks paziņoti 30. martā. Atgriezt vai apmainīt iegādātās biļetes varēs laikā no 1. līdz 12. aprīlim. Papildu informācija un instrukcijas par biļešu atgriešanu un apmaiņu tiks paziņotas 30. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti