Tallinas Mūzikas nedēļa notiks arī Narvā; Latviju pārstāvēs pieci mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Starptautiskais jaunās mūzikas un pilsētas festivāls, mūzikas industrijas konference Tallinas Mūzikas nedēļa (Tallinn Music Week) šogad norisināsies no 4. līdz 6. maijam Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un turpināsies 7. un 8. maijā pierobežas pilsētā Narvā. Latviju festivālā pārstāvēs elektro-popa / psihedēliskā panka trio "The Bubble Gum ExpLOTION", ģitārists Edgars Rubenis, lībiešu projekts "Kuolm randõ", eksperimentālās elektroniskās mūzikas pārstāve Nina Elektrichka un roka apvienība "Sever", informēja festivāla pārstāvji.

Koncerti Tallinā, kas no šī gada nes UNESCO mūzikas pilsētas titulu, notiks gan vecpilsētā, gan bijušajos industriālajios rajonos "Telliskivi Creative City" un "Port Noblessner". Mūzikas festivālu 5. maijā, atklās ukraiņu mākslinieka Ivana Dorna bezmaksas koncerts. Festivāls norisināsies jau 14. reizi. Tajā uzstāsies dažādu žanru pārstāvji no Eiropas, kā arī no Kanādas, Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem.

Tallinas Mūzikas nedēļa  ir viens no ietekmīgākajiem mūzikas notikumiem Eiropā, kas iepazīstina ar Igaunijas, Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona talantiem un mūzikas industriju jau kopš 2009. gada. Mūzikas industrijas konference notiks 6. maijā Tallinas "Nordic Hotel Forum" un sestdien, 7. maijā Narvas radošajā inkubatorā "OBJEKT" , kā arī citviet pilsētā. Pasākuma galvenās tēmas ir saistītas ar mūzikas un radošo industriju stratēģijām, mūzikas sektora ilgtspējīgu attīstību un mūzikas ietekmi uz sociālo dialogu un cilvēktiesībām. Pilsētas programma notiks abās pilsētās, un piedāvās daudzpusīgu kultūras pieredzi plašai auditorijai.

"Tallinn Music Week" veidos arī 2 mēnešu rezidenci ukraiņu mūziķiem, kas ļaus tiem uzturēties Igaunijā kopā ar ģimenēm, veikt ierakstus vietējās skaņu studijās un strādāt Tallinas "Telliskivi" radošajā kvartālā. Festivāla bērnu un jauniešu programmas ietvaros koprades darbnīcās abās pilsētās tiks iesaistīti kara bēgļi no Ukrainas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti