Ārvalstis pārņem mūzikas un mākslas festivālu laiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 11 mēnešiem.

Gan Latvijā, gan aiz valsts robežām ar katru gadu pieaug brīvdabas mūzikas festivālu skaits, un mūzikas cienītājiem kļūst arvien grūtāk orientēties lielajā klāstā. Visdrošāk ir apmeklēt festivālus, kas laika gaitā kļuvuši par nemainīgām vērtībām. Viens no tādiem ir Čikāgas blūza festivāls, iesaka LTV kultūras ziņas.

Blūza cienītāji no visas pasaules jau kopš 1984. gada ik gadu satiekas Čikāgas blūza festivālā. Uz to parasti pulcējas vairāk nekā 500 000 blūza fanu, lai godinātu šī mūzikas stila leģendas.

Šis ir pasaules lielākais un prestižākais blūza brīvdabas festivāls. Mūzika tiek spēlēta vienlaicīgi uz piecām dažādām skatuvēm. Blūza cienītāji zina, ka Čikāgas blūza festivālam vēlams atlicināt trīs dienas sava laika. Starp citu, uz šī leģendārā festivāla skatuves 2005.gadā uzstājās arī starptautiski atzītā blūza grupa no Latvijas “Latvian Blues Band”.

Tikmēr Anglijā, Derbijā aizvadītajā nedēļas nogalē noticis britu rokfestivāls “Download Festival”. Tas pamatoti dēvējams par 21.gadsimta roka evolūcijas mājvietu, jo ir viens no lielākajiem un populārākajiem vasaras notikumiem roka un smagās mūzikas piekritēju vidū.

Šī festivāla skatuves ir katra smagās mūzikas piekritēja sapnis. Šogad trīs dienu laikā uzstājās tādi pasaules roka un smagās mūzikas grandi kā “Kiss”, “Muse”, kā arī pasaulē pazīstamā smagā metāla “Slipknot”, kuri pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal kāpa uz skatuves ar līdz šim vēl nedzirdētu repertuāru no jaunā albuma.

Savukārt visi elektroniskās mūzikas cienītāji varēs pulcēties Barselonas starptautiskajā mūzikas, mākslas un multimediju festivālā “Sonar”. Tas sāksies šo ceturtdien, un apjoma ziņā tas ir lielākais brīvdabas festivāls Eiropā. Turklāt tas vienmēr pārsteidz ar unikālu formu un saturu. Īpaši tiek piedomāts par tehnoloģiju iespējām. Tas aptver visus vizuālās un skaņu mākslas žanrus un to elementus, sniedzot neaizmirstamu šovu.

Šogad festivālā uzstāsies apmēram 120 grupas un dīdžeji, to starpā būs arī pasaulē pazīstamās grupas “Jamie XX” un “The Chemical Brothers”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti