Ar īpašu koncertprogrammu Rīgā atzīmēs Starptautisko džeza dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Starptautisko džeza dienu Latvijā aprīļa beigās atzīmēs jau piekto gadu pēc kārtas. Koncertprogramma iecerēta daudzveidīga – tajā iekļauts gan koncerts vilcienā Rīga–Jelgava–Rīga, gan vietējo un ārvalstu džeza zvaigžņu uzstāšanās uz vietējo klubu skatuvēm.

Klubā “Pashkevich Jazz Club” džeza mīļotājus gaidīs jau no 28.aprīļa, kad svinga un autormūzikas programmu piedāvās “Remi Rancys Quartet”, kurā apvienojušies lietuviešu, latviešu un krievu mūziķi. Tāpat pirmajā vakarā uz skatuves kāps Jāņa Vanadziņa trio, informēja masu mediju un pasākumu komunikācijas “ParaPops” pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

29.aprīlī klubā notiks franču grupas “Mezcal Jazz Unit” koncerts. Savukārt 30.aprīlī, Džeza dienā,  svinības klubā sāksies jau pulksten 14.00, kad tur notiks gan mūziķiem, gan melomāniem noderīgas lekcijas.

Vispirms Aleksandra Line pastāstīs, kā labāk pozicionēt un pieteikt sevi kā mūziķi gan masu komunikācijā, gan attiecībās ar klubu menedžeriem un koncertu organizētājiem. Pulksten 15.00 Aiga Leitholde padalīsies ar padomiem saistībā ar mūzikas albuma producēšanu un promotēšanu. Savukārt pulksten 16.00 džeza dziedātāja Evilena Protektore stāstīs par vokālo improvizāciju džezā. Lekcijas notiks latviešu valodā.

Pulksten 20.00 uz “Pashkevich Jazz Club” skatuves kāps jaunā un talantīgā latviešu pianista Krista Saržanta kvintets, kas dibināts pērn un izpilda tā vadītāja oriģinālmūziku, kā arī džeza standartu un latviešu tautasdziesmu aranžējumus. Šogad plānots izdot strauji progresējošā pianista debijas albumu.

Kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā studējošo Saržantu uzstāsies vokāliste Evilena Protektore, saksofonists Dāvis Jurka, bundzinieks Kaspars Kurdeko un amerikāņu basists Robs Dugajs (Rob Duguay) no Ņujorkas. Aizokeāna meistars ne velti ar prieku piekrīt saspēlēties ar jauno pašmāju džeza spīdekli, jo Krista piegājiens mūzikai ir reizē plūstošs un azarta pilns, spējot aizvest klausītāju, iespējams, līdz šim pat neapjaustā sajūtu dimensijā.

Starptautiskās džeza dienas projektu Latvijā organizē apvienība “Wise Music Society”, kas ar savu darbu panākusi arī to, ka Latvija jau piekto gadu ir oficiāli iekļauta UNESCO “International Jazz Day” sarakstā.

Plašāk par citiem Starptautiskajai džeza dienai veltītajiem pasākumiem, biļešu iegādi un to cenām var uzzināt džeza dienas Latvijā mājaslapā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti