Krievijā īslaicīgi aiztur latviešu reperi Platina jeb Robertu Plaudi; plānota tiesas sēde

Tomskā kārtībsargi aizturējuši rīdzinieku, reperi Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar segvārdu Platina, viņa koncerta laikā klubā "Face". Video ar repera aizturēšanu publicēja vairāki "Telegram" kanāli, pavēstījis neatkarīgais krievu pētnieciskās žurnālistikas tīmekļa izdevums "The Insider". Pēc stundas mūziķis esot atbrīvots.

Kārtībsargi uznāca uz skatuves mākslinieka uzstāšanās laikā un aizveda viņu. Aizturēšanas iemesli nav zināmi.

Kā ziņo "Telegram" kanāli, ziņojumu par reperi uzrakstījusi "Drošā interneta līgas" vadītāja Jekaterina Mizuļina. Viņa lūgusi policiju pārbaudīt Platina dziesmu tekstus, vai tajos nav narkotiku propagandas. Pati Mizuļina paziņoja, ka viņai nav zināmi Platina aizturēšanas iemesli. Pēc viņas teiktā, "pēdējos gados par viņu nav nosūtīti nekādi aicinājumi".

Portāls "Meduza" vēsta, ka apmēram pēc stundas viņu atbrīvoja. Tomskas policija ziņoja, ka Latvijas pilsonim noformēti administratīvie protokoli par ieceļošanas Krievijā noteikumu pārkāpšanu, nelikumīgu strādāšanu un atteikšanos no medicīniskās apskates reibuma noteikšanai. Turklāt tiekot lemts par iespējamu protokola noformēšanu, izmantojot pantu par narkotiku propagandu.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte pavēstīja, ka Latvijas vēstniecība Krievijā tikusi informēta par Latvijas valstspiederīgā aizturēšanu Tomskā. Vēstniecība sazinājusies ar valstspiederīgā tuviniekiem, ticis noskaidrots, ka aizturētajam ir nozīmēts advokāts un plānota tiesas sēde.

Ārlietu ministrija atkārtoti brīdina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju saistībā ar tur pastāvošajiem drošības riskiem. Konsulārās palīdzības sniegšana esošajos ģeopolitiskajos apstākļos ir ierobežota.

Reperis Platina ir hiphopa izpildītājs no Rīgas. Viņš 12. aprīlī devās koncerttūrē uz Krieviju. Aizturēšanas dienā, 19. aprīlī, viņam palika 28 gadi.

Plaudis ir apvienības "RNB Klub" dalībnieks, uzstājas krievu valodā un savu karjeru veidojis Krievijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti