Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz atvērto durvju dienām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Piesakot šī gada atvērto durvju dienu programmu, Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz studentu darbu izstādi "Caurvējš Akadēmijā", kas apskatāma no 14. līdz 24.maijam.

Studentu darbu ekspozīcija "Caurvējš Akadēmijā", kas iemājojusi dažādās telpās teju visos akadēmijas stāvos, iepazīstina ar studentu veikumu 2013./2014.studiju gada pavasara semestrī. Ekspozīcijai atlasīta izcilāko studiju darbu izlase, kas sniedz ieskatu topošo mākslinieku, dizaineru un mākslas zinātnieku jaunākajos darbos. Ekspozīcijas lauku izkārtojis mākslinieks Kristians Brekte.

Topošā modes dizainere Anete Krišjānova un Elīna Ģibiete, kura beigusi Tekstilmākslas nodaļu, stāsta, ka atvērto durvju dienu izstādē parasti katrai nodaļai tikusi ierādīta atsevišķa telpa, bet šogad robežas starp nodaļu ekspozīcijām nojauktas, līdz ar to ekspozīcija kļuvusi plašāka.

"Caurvējš ir neparedzams, tāpēc bija interesanti, kā tas atrisināsies. Domāju, ka ir ļoti veiksmīgi, jo tas ir kaut kas nebijis. Studēju trīs gadus un neesmu pieredzējusi tik plašu izstādi. Ir ļoti jauki, ka izstādē ir pārstāvēti ļoti dažādi mediji," uzsver Anete Krišjānova.

Elīna Ģibiete norāda, ka reizēm pat grūti konkrētā darba žanru: "Dalījums mūsdienās ir mākslīga pieturēšanās pie kaut kādiem parametriem. Manuprāt, ļoti labi blakus sadzīvo, piemēram, klasiskais zīmējums un dizaina krēsli. Studenti staigā no vienas nodaļas uz otru, ir dažādi kopprojekti. Viss saplūst, un man šķiet, ka tas ir labi."

Jauniešu veikumu uzslavē Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs: "Tas ir labi, ka paši jaunieši to dara. Ir daudz ko rādīt, katra nodaļa var parādīt vēl vairāk, kaut vai veselu zāli, bet te vajadzēja koleģiāli atrast sev vietu, labā nozīmē nesakauties un darīt tā, lai izstāde būtu viegla, interesanta un radoša."

Naumovs akcentē arī akadēmijas augsto līmeni: "Mēs esam spēcīgi ar dažādību, bet šeit mēs arī turam skolu labā līmenī, tāpēc pie mums brauc ārzemju studenti. Mūsu akadēmija no citām atšķiras ar to, ka mums ir tikai budžeta vietas. Mēs neprasām maksu, jo mākslas izglītība, tāpat kā dakteru, ir ļoti dārga. Šeit mēs saņemam vislabākos, jo viņi iztur konkursu. Domāju, ka valstij jāatbalsta augstākā izglītība, jo tad ir tie labākie. Laipni lūgti mākslas akadēmijā!"

Izstādi no 14. līdz 23.maijam papildinās informatīvas ekskursijas uz visām apakšnozarēm, kuru mērķis ir radīt visaptverošu iespaidu par studijām Latvijas Mākslas akadēmijā, padziļināti iepazīstinot ar katru no studiju virzieniem un neskaitāmajām ārpusstudiju iespējām. Izstādi pavadošie pasākumi atvērti visiem interesentiem un jo īpaši tiem, kuri tuvākā vai tālākā nākotnē apsver iespēju uzsākt studijas kādā no Latvijas Mākslas akadēmijas nodaļām. Ekskursiju grafiku var apskatīt Latvijas Mākslas akadēmijas mājas lapā.

Izstādi "Caurvējš Akadēmijā" pavadošā ekskursiju un prezentāciju programma atvērta ikvienam interesentam, taču visnoderīgākā būs tiem, kas interesējas par studijām un iestāšanos Latvijas Mākslas akadēmijā. Savukārt, ja studijas vairs (vai vēl) nav aktuālas, bet ir vēlēšanās baudīt radošu atmosfēru mākslas studentu sabiedrībā, īstais brīdis apmeklējumam būs "Rīga 2014" notikums - "Pagalma svētki" 24.maijā. Visas dienas garumā no plkst. 12 līdz 18 Mākslas akadēmijas ēkas iekšpagalmā un tuvējā apkārtnē norisināsies meistardarbnīcas, plenērs, improvizēti priekšnesumi un koncerti, studentu darbu tirdziņš un daudzi citi aizraujoši notikumi. Dalība visās aktivitātēs būs bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti