Laikmetīgās mākslas centrs atklās Hardija Lediņa kafejnīcu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 5 mēnešiem.

22.janvārī sāksies pirmie Hardija Lediņa gada pasākumi - mūzikas veikalā "Upe" Rīgā tiks atklāta Hardija Lediņa kafejnīca un māksliniekam veltītu lasījumu cikls "Četri gadalaiki". Atvēršanas pasākums turpināsies klubā "Nabaklab" ar eksperimentālām literāri muzikālām performancēm un Margrietas Dreiblates personālizstādes "Aklā zarna" atklāšanu.

Hardijs Lediņš savas dzīves laikā bija iecienījis mūzikas veikalu "Upe", ko bieži apmeklēja un kas palīdzēja izplatīt viņa albumus. Visa gada garumā veikalā darbosies Hardija Lediņa kafejnīca, kas kalpos kā pasākumu informācijas centrs un tikšanās vieta. 22.janvārī te notiks lasījumu cikla "Četri gadalaiki" pirmais lasījums - Kristīnes Želves stāstu "Likvidators, Trakā cilvēka brālis" lasīs Liāna Langa, Lauris Vorslavs, Ninuce Leimane un pati autore.

Kristīnes Želves stāsts izvēlēts tādēļ, ka tas dod pilnasinīgu iespaidu par Hardija Lediņa personības pievilcību, domāšanas veidu un apstākļiem, kādos viņš dzīvoja, ģenerējot un dāsni, bieži vien spontāni, daloties ar bezgala daudzām suģestējošām idejām.

Hardija Lediņa darbu un rakstu lasījumu cikls iecerēts ne vien ar nolūku Hardija Lediņa gadā godināt mākslinieka sacerējumus un domas, bet arī mudinot sanākt kopā viņa draugus un mākslas cienītājus, lai atjaunotu atmiņā asociācijas, ko savulaik izraisījis viņa un Jura Boiko postmodernais, ar žilbinošu humoru un ironiju piesātinātais romāns "Zun", raksti par arhitektūru un dzejoļi.

Hardijam Lediņam veltītu lasījumu cikls kafejnīcā "Upe" notiks četru mēnešu garumā, tādēļ tam dots nosaukums "Četri gadalaiki", ironiski sasaucoties ar popmūzikas statusu ieguvušo Antonio Vivaldi populārākā skaņdarba nosaukumu. Idejas autore Liāna Langa norāda: "Hardijam, starp citu, baroka mūzika patika, visvairāk angļu komponists Henrijs Pērsels Jautrītes Putniņas izpildījumā, ko nereti klausījāmies, uz Lediņa mājas balkona nododoties vasarīgas grilēšanas priekiem. "Pērselu es vēlos klausīties tikai Jautrītes izpildījumā," Hardijs mēdza teikt, zīmīgi paceļot gaisā rādītājpirkstu."

Atklāšanas pasākuma neformālā daļa turpināsies mūzikas klubā "Nabaklab", ar ko tiks turpināta sadarbība visa gada garumā, rīkojot diskotēkas-lektorijus, koncertus un citas aktivitātes. 22.janvārī šeit tiks atklāta mākslinieces Margrietas Dreiblates izstāde "Aklā zarna", kam sekos literāri muzikāla performance, ko izpildīs eksperimentālās mūzikas autori Torte Auniņš un TV Maskava. Pasākuma noslēguma dejas nodrošinās mūzikas instruktori no radio "Naba" raidījuma "Intervilnis", kā arī DJ T no radio "Naba" nepieradinātās mūzikas raidījuma "Skaņu mežs".

Kā vēstīts, Laikmetīgās mākslas centrs 2015.gadu pasludinājis par Hardija Lediņa gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti