Kristīnes Luīzes Avotiņas izstāde «Ceļojums» skatāma gan galerijā, gan Rīgas ielās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz 29.jūlijam galerijā "Māksla XO" Rīgā skatāma mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas izstāde "Ceļojums".

Izstāde "Ceļojums" būs īpaša ne tikai ar mākslinieces sajūtu atveidojumu gleznās, bet arī ar pārsteigumu rīdziniekiem, kas nesīs šīs sajūtas Rīgas ielās, proti, galvaspilsētā būs sastopami trīs īpaši taksometri, kuri rotāti ar mākslinieces gleznu elementiem, tādējādi ienesot mākslas darbu iespaidus, kultūru, emocijas un krāsas rīdzinieku ikdienas ceļojumā.

Doma par izstādi radās 2013.gada pavasarī, kad māksliniece divus mēnešus gleznoja Parīzē. Ceļojumi vienmēr ir bijuši nozīmīga mākslinieces dzīves sastāvdaļa, kas ļauj pilnveidoties gan kā gleznotājai, gan cilvēkam.

"Gleznojot darbus šai izstādei, es nonācu pie atziņas, ka pati dzīve ir ceļojums, jo nejauši sāku attālināties no konkrētu iespaidu attēlošanas. Dažās no gleznām esmu uzgleznojusi savas sajūtas, kas man radušās it kā ikdienišķās dzīves situācijas," stāsta māksliniece.

Par vienu no centrālajiem izstādes darbiem ir kļuvusi "Leduspuķe" - glezna ar dreifējošu aisbergu, ap kuru ir izplaukuši magoņu ziedi. "Es mēdzu reizēm par daudz aizdomāties par nākotni, to, cik daudz tajā ir nezināmā. Gleznā "Leduspuķe" es vēlējos uzgleznot sajūtu, ka nezināmais ir skaists, ka no tā nav jābaidās, bet jāļaujas, tāpat kā mīlestībai un ceļojumam," norāda Kristīne Luīze Avotiņa.

Izstādē "Ceļojums" būs skatāmi jaunākie mākslinieces darbi, kuros attēloti ceļojuma iespaidi no Parīzes, Barselonas un Latvijas, kas tapuši pēdējo sešu mēnešu laikā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti