Kultūras ziņas

Kora "Kamēr…" koncerts Lielajā Piektdienā

Kultūras ziņas

Rīgā tiksies džeza talanti

Sandras Strēles lielformāta "Melanholija"

Jūrmalā atklāj gleznu izstādi «Melanholija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sandra Strēle ir jauna māksliniece, taču jau atzinīgi novērtēta – pērn viņa piedalījās konkursa “Jaunā gleznotāja balva” finālistu darbu izstādē.

Izstādē Strēle piedalījās ar gleznu no sērijas “Melanholija”. Arī personālizstādei Jūrmalas pilsētas muzejā dots šis pats nosaukums, jo melanholijas tēmu mākslā Strēle turpina jau vairākus gadus.

“Šī ir kulminācija sērijai “Melanholija”, ar mazliet citu aspektu kā iepriekšējos – melanholijā mēģināju attēlot atsvešinātas vides, it kā ļoti labu dzīvi, kurā tajā pašā laikā ir vientuļi, kur skatītājs ir vērotājs no malas,” stāsta māksliniece.

Mākslas darbus papildina gleznotājas sacerētas esejas. Paņemot bukletiņu, skatītājs var staigāt pa telpu un ļaut, lai nelielie literārie tekstiņi paskaidro nianses, kuras varbūt, tāpat staigājot, varētu arī nepamanīt.

“Es vairāk melanholijas tēmu izjūtu kā tādu paaudzes noskaņu, kas vispār, no vienas puses, ir atsvešinātība, no otras – tāda distancēšanās. Viss iet kopā, melanholijas aspekts un nosacītība visā. Tas ir paaudzes stāsts vairāk nekā viens konkrēts stāsts,” Strēles izstādi raksturo mākslas zinātniece Guna Kalnača.

Sandra Strēle absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas maģistrantūru un tagad turpina studēt mākslas zinātni.

Viņa saņēmusi gan Borisa un Ināras Teterevu fonda stipendiju mākslā, gan ''Brederlo fon Sengbusch mākslas prēmiju'' un SEB stipendiju glezniecībā.

Tikšanās ar mākslinieci Sandru Strēli izstādes ietvaros un  nodarbības bērniem un jauniešiem viņas vadībā gaidāmas 8. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti