Atklās mākslinieces Ivetas Laures personālizstādi «Never Give Up! / Nekad nepadodies!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā no 11. jūlija līdz 22. augustam būs apskatāma mākslinieces Ivetas Laures personālizstāde “Never Give Up! / Nekad nepadodies!”, informēja LMS pārstāvji.

“Never give up” ir izplatīts, masu kultūrā bieži lietots izteiciens, skaidro izstādes rīkotāji. Ivetas  Laures personālizstādes nosaukumā tas ienācis kā gatavs uzraksts uz auduma, no kura tapa mākslas darbs ar tādu pašu nosaukumu. Šis izteiciens māksliniecei likās personiski ļoti aktuāls – atziņa, ka dzīvē ļoti svarīgi ir tieši nepadoties, nevis uzvarēt kādās konkrētās cīņās vai iegūt apkārtējo vērtējumā nozīmīgas balvas, bet neatmest savas vērtības, saglabāt mērķus un īstenot sapņus, jo brīdī, kad to atmet, to visu arī zaudē.

Iveta Laure 2018. gadā ieguva Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) rīkotās izstādes “Mākslas dienas 2018. Mākslas laiks” balvu – iespēju izveidot personālizstādi LMS galerijā. Personālizstādē ““Never Give Up! / Nekad nepadodies!” būs apskatāmi mākslinieces jaunākie darbi, kā arī tādi darbi, kas līdz šim nav bijuši eksponēti Rīgā – apjomīgi objekti “100 m mākslas” (2017) un “Prosecco kleita – dzirkstošie mirkļi” (2019), kas radīti un eksponēti Starptautiskajā Aizputes rezidenču centrā “Serde”, kā arī objekts “Privāti LV“ (2018), kas tapis īpaši izstādei “100 Latvijas mākslā“ Daugavpils Marka Rotko centrā.

Izstādi veido konceptuāli objekti un instalācijas, kas tapuši, atsaucoties uz personiskām sajūtām un pārdzīvojumiem, sociālo kritiku. Tēlu struktūrā daudz lietu no sievietes pasaules un garderobes. Tās atbilstoši katrai konkrētai iecerei piešķir vēstījumam romantisku, intīmu vai provokatīvu raksturu un autores personības identitāti. Mākslas darbu izveidē lielākoties tiek izmantoti šķiedras, “ready-made" materiāli un arī fotogrāfija.

Par mākslinieci

Iveta Laure ir māksliniece un mākslas pedagoģe. Mākslinieces daiļradei raksturīga multimediāla pieeja un provokatīvs raksturs. Iveta Laure beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas nodaļu. Rīkojusi vairākas personālizstādes, veidojusi vides objektus, piedalījusies grupu izstādēs un rezidencēs Latvijā un ārzemēs.

Izstādi “Never Give Up! / Nekad nepadodies!” rīko biedrība “Latvijas Mākslinieku savienība”, projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Starptautiskais Aizputes rezidenču centrs “Serde”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti