Mudītei Treimanei piešķir Karaliskās Zviedru akadēmijas 2024. gada balvu tulkošanā

Karaliskās Zviedru akadēmijas 2024. gada balva tulkošanā piešķirta Latvijas Nacionālās bibliotēkas Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavas nozaru informācijas ilggadējai ekspertei Mudītei Treimanei, informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvji.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) bijusī Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavas nozaru informācijas eksperte Mudīte Treimane, kura LNB veltījusi gandrīz 50 darba gadus, saņēmusi prestižo Karaliskās Zviedru akadēmijas 2024. gada balvu tulkošanā. Šo balvu vēl ir saņēmuši divi latviešu literāti – Solveiga Elsberga 1986. gadā un Juris Kronbergs 2014. gadā. Karaliskās Zviedru akadēmijas balva tulkošanā tika izveidota 1965. gadā, un to piešķir Zviedrijas Akadēmija.

Mudītei Treimanei 2009. gadā par ilggadēju un izcilu ieguldījumu skandināvu bērnu literatūras tulkošanā piešķirta arī Jāņa Baltvilka balva.

Mudīte Treimane tulko no zviedru, norvēģu, dāņu un angļu valodas, bet tulkojumā no zviedru valodas latviski izdotas aptuveni 100 grāmatas, lielākoties bērnu grāmatas. No tām daudzas ir Astrīdas Lindgrēnas sarakstītās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti