Par 21 miljonu latu būvēs Liepājas koncertzāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas vēstniecībā Rīgā svinīgi parakstīts daudzfunkcionālā centra „Lielais dzintars” autoruzraudzības līgums ar austriešu arhitektu Folkeru Gīnki un būvniecības darbu līgums - ar SIA "Merks”.

Koncertzāles būvdarbus Radio ielā 8, Liepājā, paredzēts veikt atbilstoši pilnsabiedrības "Giencke & Company - Latvija" izstrādātajam tehniskajam projektam.

Projekta būvniecības, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas bez pievienotās vērtības nodokļa plānotas 21,27 miljonu latu apmērā.

Aptuveni 14 miljoni latu no ēkas būvniecības izmaksām ir Eiropas Savienības fondu un valsts finansējums, bet septiņi miljoni - Liepājas pašvaldības līdzekļi.

Vizuāli lielam dzintara gabalam līdzīgā daudzfunkcionālā centra celtniecību plānots pabeigt 2015. gadā. „Lielajā dzintarā” tiks izvietota E.Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskola, kā arī Liepājas Simfoniskais orķestris.

„Dzintars ir simbols nu jau vairākus gadus arī mūsu Liepājas simfoniskajam orķestrim, kuru raksturo kā dzintara skaņas orķestri. Tā kā šī ideja, iespējams, radās pēc tā, ka koncertzāles projekts, par ko ļoti sapņo un gaida mūsu profesionālie mūziķi, ir saistīts ar dzintaru,” saka Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

Būvniecības darbi Liepājā, visticamāk, sāksies ne ātrāk kā pēc mēneša, jo ar būvnieku SIA "Merks" vēl jākārto formalitātes, kas saistītas ar būvatļaujas saņemšanu, un jāsagatavo būvlaukums. Būvniecība varētu sākties 15 līdz 20 dienu laikā pēc līguma noslēgšanas, prognozēja Liepājas domē.

Būvdarbos nodarbinās Liepājas iedzīvotājus, tiks radītas papildu darba vietas. Plānots, ka maksimālās noslodzes brīžos objektā strādās ap 150 celtnieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti