Kultūras ziņas

Klasikas un laikmetīgās mākslas saspēle

Kultūras ziņas

Aborigēnu un papuasu māksla Rīgas Biržā

"Lielais dzintars" strādā ar peļņu

«Lielais dzintars» strādā ar peļņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas jaunā koncertzāle “Lielais dzintars” strādā finansiāli veiksmīgi – tā, apkopojot ieņēmumu un izdevumu rādītājus, secinājusi koncertzāles vadība. Lai gan pērnā gada decembrī komunālās un administratīvās izmaksas pārsniegušas 60 tūkstošus eiro, ieņēmumu summa minētajā mēnesī ir vēl lielāka.

Pērnā gada decembris koncertzālei “Lielais dzintars” bija pirmais pilnais darbības mēnesis, pēc kura kļuva skaidrs, cik daudz šī ēka patērē elektroeenerģiju, siltumu un cik lieli ir visu komunālo pakalpojumu, kā arī administratīvie izdevumi. Izrādās, summa, kas tiem decembrī iztērēta, ir visai iespaidīga - 60 517 eiro. Tomēr koncertzāles apsaimniekotāji uzsver, ka nestrādā ar zaudējumiem.

“Mūsu ienākumi ir 82 tūkstoši eiro. Nav jābūt matemātiķim, lai saprastu, ka koncertzāle strādā veiksmīgi,” norāda SIA “Lielais dzintars” valdes locekle Baiba Bože.

Apkopojot datus par pērnā gada novembri un decembri, aprēķināts, ka jaunajā koncertzālē notiekošos pasākumus apmeklējuši 35 tūkstoši cilvēku. Šim skaitam vēl neesot pierēķināti klāt ekskursanti, kuri nedēļas nogalēs apmeklē koncertzāli kā interesantu arhitektūras objektu.

“Tas apmeklēšanas pirmais bums tikai sācies. Ir cilvēku daļa, kuri nogaida, meklē plašāku saturisko piedāvājumu, par kuru arī turpināsim informēt,” stāsta Bože.

Gandrīz pilnībā jau esot sastādīta visa šī gada programma, cenšoties aptvert pēc iespējas plašāku interešu loku - paredzēti dažādu žanru mūzikas koncerti, teātra izrādes, izstādes, konferences un citi pasākumi. Mūzikas jomā viens no vērienīgākajiem solās būt Džordža Geršvina operas iestudējums, un darbs sācies arī pie Latvijas simtgadei veltītiem pasākumiem sadarbībā ar tādiem diriģentiem kā Māri Sirmo un Sigvardu Kļavu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti