Kultūras ziņas

Pasniegs Autortiesību bezgalības balvas

Kultūras ziņas

Iznāk Ugas Skulmes albums un atmiņu grāmata

Kā veidot savu Kultūras kanonu?

Kā veidot savu Kultūras kanonu?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

2008. gadā tika izveidots Kultūras kanons ar  99 mūsu nācijas visu laiku nozīmīgākajiem kultūras sasniegumiem.

Līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, arī Latvijā radītais Kultūras kanons veidots kā izcilāko un ievērojamāko mākslas darbu un kultūras vērtību kopums. Ekspertu darba grupas septiņās nozarēs to sāka veidot 2007.gadā, līdz tika izvēlēti 99 mūsu nācijas visu laiku nozīmīgākie kultūras sasniegumi.

Tā kā valda uzskats, ka Kultūras kanonu nevajag uztvert kā sastingušu un nemainīgu dogmu, šobrīd norit darbs pie "Zelta kanona" izveides, izkristalizējot divpadsmit svarīgākās Latvijas vērtības. Kamēr starpministriju darba grupa spriež par tālāko kultūra skanona koncepcijas virzību uz valdību, Latvijas Nacionālā bibliotēka organizē Latvijas kultūras kanona veicināšanas projektu un jau šosestdien sadarbībā ar Dailes teātri aicina lielus uz mazus uz radošo darbnīcu.

Bērni radošās darbnīcas laikā varēs gan radīt paši savu kultūras kanona grāmatiņas, gan izkrāsot vairākss lielformāta attēlus ar kanopnā iekļautajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem, tostarp Dailes teātri vai Rīgas panorāmu.

Turpinās arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas digitālās bibliotēkas Letonica projects "Zudusī Latvija", kuru var papildināt ikviens.

Otro gadu notiek arī konkurss vidusskolēniem "Jaunais kultūras kanons", ar mērķi pievērst uzmanību tieši jauno laiku kultūras vērtībām un radīt savu sarakstu un diskutēt par mūsu tautas kolektīvo atmiņu.

Radošas aktivitātes ir padomā arī māksliniekam Aigars Bikšem un Dzintara Zilgalvim ir kas neparasts padomā, domājot par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu – vini radījuši Eiropas Kultūras kanona simbolus, kas šogad uz brīdi bija aptaustāmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti