Dienas ziņas

Latvijas izlase cīnās pret Kazahstānas komandu

Dienas ziņas

Baltijas un Islandes ārlietu ministri tiekas Gruzijā

Rektora maiņa Latvijas Kultūras akadēmijā

Kultūras akadēmijas rektora amatā stājas Dāvis Sīmanis

Otrdien, 14. maijā, Latvijas Kultūras akadēmijas rektora amatā stājies līdzšinējais prorektors mākslinieciskās jaunrades darbā, kinorežisors Dāvis Sīmanis. Viņš bija vienīgais pretendents uz šo amatu. Satversmes sapulcē pirms gandrīz mēneša, 15. aprīlī, Dāvis Sīmanis vienbalsīgi tika ievēlēts par akadēmijas jauno rektoru.

Latvijas Kultūras akadēmijai priekšā ir ne mazums izaicinājumu, vērtē tās jaunais rektors. Tas liek satraukties, bet viņš uzsver, ka jūtas labi: "Man izaicinājumi vienmēr ir patikuši, man liekas, ka tie arī padara dzīvi intensīvāku un spēcīgāku, tad nu vienkārši jāķeras pie darba."

Jaunais rektors norāda, ka pašlaik akadēmija ir decentralizēta starp dažādām adresēm. Viens no galvenajiem mērķiem tuvākajos gados būs kopīgas telpas radīšana akadēmijai bijušajā Tabakas fabrikas kvartālā Miera ielā 58a.

"Tas patiešām radīs iespēju akadēmijai attīstīties, visām struktūrvienībām sadarbojoties vienā noteiktā vietā," norāda Sīmanis.

Jaunais rektors uzsver – pats galvenais mērķis ir turpināt veidot akadēmiju par visspēcīgāko mākslas un kultūras universitāti Latvijā. Viņš akadēmijā jau strādā vairāk nekā desmit gadu un norāda, ka rektore Rūta Muktupāvela ir atstājusi augstu kvalitātes latiņu, ko noturēt. Viņa amatā bija maksimālo laiku – divus termiņus jeb desmit gadus.

"Jā, nu, 10 gadi nav joka lieta, protams, un no 2014. gada tas, kas patiešām, ko es varu ar gandarījumu atzīt, kas ir izdarīts, ir ļoti audzis studējošo skaits," atzīmē Muktupāvela.

No aptuveni 400–500 studentiem to skaits pieaudzis līdz 700. Muktupāvelas laikā uzlabojusies arī akadēmijas zinātniskā kapacitāte, kā arī izveidotas jaunas studiju programmas, sadarbojoties ar citām Latvijas augstskolām. Muktupāvela norāda, ka rektors Dāvis Sīmanis ir pasaules līmeņa augstas raudzes profesionālis: "Es ļoti priecājos par viņa attieksmi, viņš ir ārkārtīgi gan atsaucīgs, gan arī apzinīgs un ar milzīgu atdevi."

Muktupāvela sava amata pēctecim tradicionāli uzdāvināja krēslu, lai katram rektoram būtu savs krēsls, savas domas un kapacitāte, kā arī novēl lielu izturību.

Bijusī Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela un jaunais LKA rektors Dāvis Sīmanis.
Bijusī Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela un jaunais LKA rektors Dāvis Sīmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti