Vasarā LTV skatītājiem piedāvās Latvijas kino klasiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kā katru vasaru, Latvijas Televīzija arī šogad piedāvās zināmu un iemīļotu latviešu filmu izlasi visām gaumēm. Jūnijā tās būs vērojamas piektdienu pievakarēs – plkst. 19.05, savukārt jūlijā – svētdienu pēcpusdienās.

Sena un ne tik sena latviešu kino klasika visām gaumēm – sākot ar  “Motociklu vasaru” un beidzot ar “Mērnieku laikiem”, no “Vārnu ielas republikas” līdz “Vajadzīga soliste”. To visu Latvijas Televīzija sagatavojusi skatītājiem šīs vasaras pievakarēm, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Jūnija piektdienās plkst. 19.05 LTV1 skatītājus iepriecinās sirsnīgā “Saulessvece”, dauzonīgie mūziķu piedzīvojumi filmā “Vajadzīga soliste”, kā arī jauniešu drāma “Motociklu vasara”.

Savukārt 15. jūnijā, pieminot komunistiskā genocīda upurus, piedāvāsim skatītājiem Dzintras Gekas smeldzīgo stāstu “Kur palika tēvi?”.

Jūlija svētdienās, atsaucoties īpašiem skatītāju lūgumiem, LTV1 varēs skatīties senāku kino klasiku. LTV Filmu nodaļas pārstāve Zane Valeniece uzskata, ka tieši šobrīd ir vērtīgi paskatīties uz mūsu kino mantojumu: “Sekojot līdzi jaunajām simtgades filmām, ir būtiski paraudzīties arī uz kino klasiku. Tā demonstrē vērtības, kas ir tikpat svarīgas kā toreiz, tā tagad.”

Valeniece uzsvēra, ka skatītāju interese par latviešu kino ir tiešām liela: “Jā, latviešu kino klasika ir pieprasīta. Uzklausot skatītāju ierosinājumus, jūlija svētdienu pēcpusdienās LTV1 piedāvāsim tādas izcilas latviešu filmas kā “Nauris”, “Šķēps un roze”, “Akmens un šķembas”, "Salna pavasarī”, “Ezera sonāte”, “Mērnieku laiki”, “Klāvs – Mārtiņa dēls” un citas lieliskas pašmāju filmas.”

Īpašs latviešu filmu plānojums Latvijas Televīzijā paredzēts arī, sagaidot Līgo svētkus, bet piektdien, 1.jūnijā, LTV1 tiks demonstrēta Lūcijas Ločmeles režisētā Rīgas Kinostudijas mākslas filma “Saulessvece”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti