Kultūras ziņas

Ausekļa Baušķenieka drukātā izstāde

Kultūras ziņas

Maskavas Dailes teātra viesizrādes Rīgā

"Short Riga" pulcē īsfilmu cienītājus

«Short Riga» pulcē īsfilmu cienītājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgā turpinās kino kaislības. Jau 25.oktobrī uzzināsim “Lielā Kristapa” ieguvējus. Finiša taisnē iegājis arī Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) ar deviņām filmu programmām. Viena no tām ir “Short Riga” jeb īsfilmu programma, kurā skatītāju vērtējumam nodoti 44 īsformāta darbi.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla īsfilmu programmas seansi notiek mazajā, bet mājīgajā kinoteātrī “Kino Bize”. Seansos rāda filmas no programmas trim konkursiem, proti, Starptautiskā īsfilmu, Baltijas studentu un Baltijas mūzikas video konkursa filmas. Tās "Short Riga" kuratoru apvienība izvēlējās no vairākiem tūkstošiem īsformāta darbiem.

“Mēs esam daļa no Rīgas Starptautiskā kino festivāla, un tad mēs esam tā daļa, kas atbild par ekperimentiem un jaunajiem talantiem,” stāsta “Short Riga” kuratore Anna Veilande-Kustikova.

Starptautiskajā īsfilmu konkursā ir piecas dažādas filmu programmas, no kurām katra veltīta citai tēmai. Savukārt Baltijas mūzikas video konkurss sniedz ieskatu reģiona mūzikas videoklipu jomā. Bet Baltijas studentu konkursa seansos var iepazīties ar jauno vai topošo režisoru darbiem.

"Tās ir atlasītas ar mērķi atrast jaunos talantus. Un pašu filmu kvalitāte ir ļoti augsta,” norāda Anna Veilande-Kustikova. “Atlase ir notikusi, izrakājoties pa visām universitātēm un mācību iestādēm, kas vien atrodas Baltijā, un šīs filmas, šie režisori ir tie, kas pēc pāris gadiem taisīs lielās un slavenās filmas."

Starptautiskā īsfilmu un Baltijas studentu konkursa laureāti kļūs zināmi nedēļas nogalē, un svētdienas vakarā ikvienam vēl būs iespēja vienkopus noskatīties visas godalgotās īsfilmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti