Rietuma: Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšana Rīgā elektrizējusi Latvijas kino dzīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rītvakar gaidāmā Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšana Rīgā ir elektrizējusi Latvijas kino dzīvi, piedāvājot ļoti blīvu Eiropas un Latvijas labāko filmu izlasi divu nedēļu garumā un liekot sasparoties arī jauna kinofestivāla izveidei. Tā intervijā Latvijas Radio norādīja kinozinātniece un Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma. 

Rietuma uzsvēra, ka skatītājiem šī ir unikāla iespēja bagātināt zināšanas par Eiropas kino un klātienē satikt daudzas kino leģendas, bet Latvijas kino nozare varēs likt par sevi uzzināt lielākajiem Eiropas kino veidotājiem.

„Šī Eiropas Kinoakadēmijas ceremonija ir milzīga iespēja atvest uz Rīgu, uz Latviju tos producentus, aktierus, tos Eiropas kino profesionāļus, kuri, iespējams, nekad neko nav dzirdējuši ne par Rīgu, ne par latviešu kino. Arī tā mēdz būt. (..) Mēs esam ļoti, ļoti mazi, lai mūs pamanītu bez tāda īpaša ietvara vai motivācijas. (..) Lielākā daļa šo Eiropas kino profesionāļu jau ir atbraukuši uz Rīgu, un to ir vairāki simti. Viņi iepazīsies ar Rīgas un Latvijas potenciālajām [kino] uzņemšanas vietām, kas varētu būt pievilcīgas kā filmēšanas laukumi arī ārzemju profesionāļiem," sacīja Rietuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti