Mūžībā aizgājusi aktrise Astrīda Gulbe

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Savā 90. dzīves gadā aizsaulē devusies Liepājas un Valsts Jaunatnes teātra un filmu aktrise Astrīda Gulbe (16.07.1929.–04.12.2018.), kura ir Latvijas pirmā profesionālā kinoaktrise, vēstī Latvijas Kinematogrāfistu savienībā.

Astrīda Gulbe nāk no radošas dinastijas, abi vecāki bijuši solisti Liepājas operā.  Pēc Rīgas 3. vidusskolas beigšanas  viņa apguvusi aktiera meistarību Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūta Aktieru fakultātē, kuru absolvējusi 1955. gadā. Viņas lielākās un izcilākas kinolomas – Anita filmā “Zvejnieka dēls” (1957) un Ieva “Kā gulbji balti padebeši iet” (1957), kura ir aktrises mīļākā kinoloma. 
    
Vēlāk viņa strādāja Liepājas teātrī un filmējās epizodiskās lomās “Kapteiņa Enriko pulkstenis” (1967), “Un rasas lāses rītasusmā” (1977), „Kad bremzes netur” (1984), “Mazās kaislības” (1990) un citās.

1961. gadā Gulbe kļuva par aktrisi Jaunatnes teātrī Rīgā, kurā nostrādāja 30 raženus gadus, priecējot skatītājus kā princese Gundega Annas Brigaderes lugā “Princese Gundega un karalis Brusubārda”, lapsa Alise izrādē “Buratīno piedzīvojumi”, Smeraldīna Karlo Gocci lugā “Zaļais putniņš”, ļaunā pamāte “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”  Ārija  Raiņa “Indulis un Ārija” un daudzām citām lomām.

Daba Astrīdu Gulbi bija apveltījusi ar radošu talantu, apņēmību un darba tikumu, sievišķo skaistumu līdz mūža galam, labestību, bezgalīgu mīļumu un rūpi par saviem tuvajiem un draugiem.
    
Izvadīšana otrdien, 11.decembrī, pl.14.00, Rīgas Krematorijas Lielajā zālē. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti