Kultūras rondo

Kinozinātnieks Agris Redovičs apkopojis kinodramaturga Armīna Lejiņa radošo mantojumu

Kultūras rondo

Vacijā aplūkojami mākslinieka Johana Valtera darbi. Pētniece cer tos parādīt arī Latvijā

Rīgā norisinās "Starptautiskais franču kino festivāls"

Kinoteātrī «Splendid Palace» notiks franču kino festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Atzīmējot Francijas valsts nacionālos svētkus – Bastīlijas ieņemšanas dienu, 14. jūlijā visā pasaulē notiek “Starptautiskais franču kino festivāls”, kurā vairāk nekā 30 valstīs tiek izrādītas jaunākās Francijā veidotās filmas. Festivāla mērķis ir svinēt kino atgriešanos uz lielajiem ekrāniem, kas šogad simboliski sakrīt ar Kannu kinofestivāla laiku. Arī Latvija piedalās šajā festivālā ar divu jaunu Francijā veidotu filmu pirmizrādēm, kuras tiks izrādītas kinoteātrī “Splendid Palace” 14. un 15. jūlijā, informēja kinoteātra pārstāvji.

14. jūlijā plkst.19.00 un 15. jūlijā 20.00 gaidāma filmas “Parfīms” (“Les parfumes”) pirmizrāde. Stāsts par draudzību, darbu un dzīvi, kas piesātināts ar izsmalcinātu parfīmu aromātiem – filma vēsta par Annu, kura rada dažādus aromātus un pārdod savu neticamo talantu. Annai darbs ir viņas kaislība un dzīves jēga. Taču, kā tas bieži mēdz būt, šādiem radošiem cilvēkiem, kuri ir tik ļoti aizrāvušies ar savu darbu un ir savā jomā talantīgi, ne vienmēr ir labs un patīkams raksturs. Reiz Anna nolīgst šoferi, kurš pilnībā maina viņas dzīvi. Vienkāršais auto vadītājs kļūst par viņas palīgu un parāda, ka dzīve nesastāv tikai no darba, pat ja tas ir tik mīļš.

Filma “Parfīms”
Filma “Parfīms”

15. jūlijā plkst.18.00 un 16. jūlijā 20.15 notiks filmas “DNS” pirmizrāde. Filmas varone Nēža ir iemanījusies satikt gan ar savu karstasinīgo māti, gan ar patmīlīgo māsu, gan ar vienmēr ironizējošo bijušo draugu, taču pavisam apjūk, kad no dzīves aiziet mīļais vectēvs. Viņa ilgais, raibais mūžs sācies Alžīrijā un beidzies Parīzē. Vectēvs atstājis Nēžai mantojumā ne vien spriganu raksturu, bet arī identitātes problēmas, kas satrauc vairākas mūsdienu franču paaudzes. Nēža izšķiras par DNS testu, taču sirds jau likusi izvēlēties, negaidot tā rezultātu... Režisore un aktrise Maivena savā vispersoniskākajā filmā “DNS” ir sapulcinājusi spožas zvaigznes. 2020. gadā filma bija iekļauta Kannu, Sansebastjanas un Cīrihes kinofestivāla programmā.

Kino apmeklētājam jābūt derīgam Covid-19 vakcināciju vai izslimošanu apliecinošam sertifikātam, ieejas biļetei un personu apliecinošam dokumentam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti