Rīta Panorāma

Beļģijā vērienīgs tiesas process pret narkotiku tirgoņiem

Rīta Panorāma

Kā ziemas saulgriežus svinēja mūsu senči?

Timotejs Šalamē mirdz filmā "Vonka"

Jaunās paaudzes zvaigzne Timotejs Šalamē mirdz filmā «Vonka»

Uz lielajiem ekrāniem visā pasaulē iznākusi režisora Pola Kinga lente "Vonka" ar Timoteju Šalamē (Timothée Chalamet ) galvenajā lomā. Amerikas Savienotajās Valstīs lente nokļuvusi topa pirmajā vietā, pateicoties arī jaunās paaudzes zvaigznes šarmam.

Lente veidota pēc Roalda Dāla grāmatas "Čārlijs un šokolādes fabrika" motīviem un vēsta par to, kā Vilijs Vonka mēģina atvērt konfekšu veikalu, kas palīdzēja viņam kļūt par izgudrotāju, burvi un šokolādes meistaru.

Lente izmaksāja 125 miljonus dolāru un dažās izrādīšanas dienās pasaulē jau atpelnījusi ieguldījumus.

Iepriekš topa virsotnē nokļuva cita filma ar Šalamē galvenajā lomā – vērienīgā zinātniskās fantastikas filma "Kāpa", taču tieši "Vonkā" galvenā panākuma atslēga ir viņa harisma. Kino kritiķi norāda, ka 27 gadus vecais franču–amerikāņu aktieris ir patiesa zvaigzne, kas attīstījusi savu talantu un veidojusi reputāciju. Visi meklē nākamo lielo filmu zvaigzni, un Šalamē noteikti par tādu var kļūt.

Arī pati filma izpelnījusies pozitīvas atsauksmes, un ietekmīgajā "Rotten Tomatoes" vietnē saņēmusi augsto 84% procentu reitingu kritiķu vērtējumā un 91% – skatītāju vērtējumā. Kāds eksperts to nodēvēja par lielajam ekrānam radītu labu Brodvejas izrādi, kas nospiež īstās cerību, nostalģijas un citu emociju pogas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti