Kurš saņems «Kilogramu kultūras»? Jauno mākslinieku «Starts» balvas finālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gadā tika ieviesta jauna sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras" kategorija – "Starts", kurā tiek izcelti jaunie mākslinieki un spilgtas debijas. Tā nu ir sanācis, ka visi trīs finālam izvirzītie nominanti šajā kategorijā ir saistīti ar mūziku. Kurš iegūs balvu: dziedātāja Paula Saija, Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi vai pianists Matīss Žilinskis? Viss ir skatītāju un klausītāju rokās.

Balvas nominantus – oriģinālākos un kvalitatīvākos aizvadītā gada Latvijas kultūras notikumus – sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija izvirzīja, bet skatītāji un klausītāji izvēlējās trīs balsojumos – pavasara, rudens un ziemas. Katrā balsojumā uzvarējušie nu piedalās fināla balsojumā. Par finālistiem iespējams balsot reizi dienā līdz 1. februāra pulksten 23.59, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu.

LASI UN BALSO

Dziedātāja Paula Saija

Pavasarī "Kilograms kultūras" balsojumā kategorijā "Starts" lielāko balsu skaitu ieguva jaunā dziedātāja Paula Saija.

"Dziedātāju Paulu Saiju uz Latvijas koncertzāļu skatuvēm izveda Raimonds Pauls, un viņa vērīgā acs allaž bijusi jauno dziedātāju kvalitātes zīmes apliecinājums.

"Pauls un Paula – jauns vārds" bija abu dueta koncertprogramma, kas jau apbraukājusi lielu daļu Latvijas, bet Paula Saija atzinību un 3. vietu guvusi arī konkursā "Riga Jazz Stage"," komentēja "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Anete Ašmane-Vilsone.

Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi

Gada otrajā "Kilograms kultūras" balsojumā uzvarēja Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi par Kārļa Lāča mūzikla "Pūt, vējiņi" iestudējumu.

Žūrijas pārstāve Anete Ašmane-Vilsone par finālistiem teic: "Vasarā sevi spilgti pieteica Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi, iestudējot Kārļa Lāča mūziklu "Pūt, vējiņi". Raiņa kaislības melodiskajā un emocionālajā Lāča mūzikā iedzīvināja pavisam jauni dziedātāji, kas guva ne tikai publikas, bet arī mūzikas profesionāļu novērtējumu.

Viņi ar jaunības maksimālismu apstiprina – mūzikliem Latvijā var būt nākotne."

Pianists Matīss Žilinskis par albumu "Jazz Trio – Childhood Memories"

Savukārt gada noslēgumā "Kilograms kultūras" balsojumā "Starta" kategorijā par uzvarētāju kļuva pianists Matīss Žilinskis.

"Matīss Žilinskis – talantīgs jauns pianists un komponists, kas nāk no spēcīgas mūziķu dzimtas, taču piesaka viņš sevi individuāli un profesionāli.

Gada nogalē klajā nāca Matīsa debijas albums "Bērnības atmiņas", kur saspēlē ar nobriedušiem māksliniekiem Matīsa Žilinska spēle nemaz neatpaliek," norādīja "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Anete Ašmane-Vilsone.

Balso par saviem favorītiem!

To, kurš notikums svinīgajā ceremonijā saņems balvu "Kilograms kultūras", noteiks skatītāju balsojums. Līdz 1. februāra pusnaktij reizi dienā iespējams balsot par saviem favorītiem desmit balvas kategorijās.

Apbalvojuma "Kilograms kultūras 2022" pasniegšanas ceremonija – 17. februārī pulksten 21.05 tiešraidē LTV1, LSM.lv, REplay.lv, kā arī LR1 un LR3 "Klasika".

Par balvu "Kilograms kultūras"

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

"Kilograms kultūras" žūrijā darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Ašmane, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma "Kultūrdeva" producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, LR1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti