Koncertu tiešraides, sarunas un svētku dienasgrāmata. Dziesmas un dejas svinēšana Latvijas Radio viļņos

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki šogad paies 150. jubilejas zīmē. Visi Latvijas Radio kanāli sekos līdzi gan svētku gatavošanās norisei, gan pašiem svētkiem.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

"Dziesmu un deju svētki savieno paaudzes, un mums ir prieks, ka šo kopābūšanas sajūtu varēsim nodot arī Latvijas Radio klausītājiem. Latvijas Radio raidīs gan lielāko koncertu tiešraides, tai skaitā gan atklāšanas koncertu svētku dalībniekiem, gan noslēguma koncertu no Mežaparka Lielās estrādes. Kopumā Latvijas Radio svētku laikā pārraidīs astoņu koncertu tiešraides un arī dalībnieku svētku gājienu. Tāpat liels prieks, ka vienā no dzīvīgākajām svētku artērijām – Esplanādē – būs sabiedrisko mediju svētku studija, no kuras visas dienas garumā raidīs Latvijas Radio un vakarā arī Latvijas Televīzija," vēsta Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna.

Latvijas Radio 1 svētdien, 2. jūlijā, no pulksten 10.00 līdz 16.00 atspoguļos svētku dalībnieku gājienu "Novadu dižošanās", ko komentēs LR ētera personības Ingvilda Strautmane un Toms Grēviņš. Dalībnieku gājiens ir neatņemama svētku tradīcijas sastāvdaļa, kas kā upe vijas par galveno Rīgas ielu, aizsākoties pie Brīvības pieminekļa un noslēdzoties pie Dailes teātra. Savukārt 2. jūlijā pulksten 21.00 LR1 kopā ar Latvijas Radio 2 translēs atklāšanas koncertu svētku dalībniekiem, ko komentēs Ingvilda Strautmane un Kaspars Mauriņš. No 3. līdz 8. jūlijam sabiedrisko mediju studijā Esplanādē LR1 tiešraidē raidīs tādas pārraides kā "Kā labāk dzīvot", "Kultūras rondo" un "Ģimenes studija".

Latvijas Radio 2 katru darba dienu no 3. līdz 7. jūlijam no pulksten 12.00 līdz 14.00 raidīs no svētku studijas Esplanādē. Katru dienu programmas laikā studijā viesosies un uzstāsies gan Dziesmu un deju svētku dalībnieki, gan diriģenti. Viesu vidū būs gan tādi kori kā "Balsis", "Maska" un Stokholmas latviešu koris, gan diriģenti un virsdiriģenti – Romāns Vanags, Ints Teterovskis, Aira Birziņa un citi, gan komponisti – Raimonds Tiguls, Zigmars Liepiņš un citi. Tāpat netiks aizmirsts arī par folkloras kopām. Savukārt pēc pulksten 13.00 LR2 ēterā skanēs sveicienu koncerts svētku dalībniekiem, tā laikā elektroniski vai klātienē būs iespēja nosūtīt sveicienu.

Latvijas Radio 3 – "Klasika" Dziesmu un deju svētku laikā pārraidīs septiņas tiešraides un vienu ierakstu no dažādām svētku norisēm. 30. jūnijā pulksten 19.00 ēterā skanēs garīgās mūzikas koncerts no Rīgas Doma. 1. jūlijā teju visas dienas garumā – jau no pulksten 11.00 LR3 būs klausāma tiešraide no koru konkursa fināla "Koru kari". 3. jūlijā pulksten 21.00 ēterā būs tiešraide no Mežaparka Lielās estrādes, kur Kokaru zālē notiks diriģentu kora koncerts "Diriģents". 4. jūlijā pulksten 19.00 LR3 klausītāji tiešraidē varēs dzirdēt vokāli simfoniskās mūzikas koncertu "Šūpulis". 5. jūlijā pulksten 21.00 LR3 tiešraidē skanēs pūtēju orķestru koncerts "Laiks iet pāri". 6. jūlijā no pulksten 20.00 LR3 ēterā būs klausāma koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" tiešraide. Savukārt 8. jūlijā īsi pēc pulksten 20.00 LR3 ēterā skanēs kokļu mūzikas lielkoncerta "Laika upe" ieraksts. Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts "Kopā augšup" LR3 un Latvijas Radio 4 – Doma laukums tiešraidē izskanēs 9. jūlijā no pulksten 19.30.

Tāpat no 3. līdz 7. jūlijam no pulksten 17.00 līdz 18.00 LR3 savus klausītājus ar dažādu viesu piedalīšanos tiešraidē uzrunās no svētku studijas Esplanādē.

Latvijas Radio 4 – Doma laukums no svētku studijas Esplanādē savus klausītājus uzrunās no 3 .līdz 7. jūlijam no pulksten 16.00 līdz 17.00, izskanot raidījumam "Skaņas, domas, tikšanās". Klātienē un ēterā būs dzirdami gan mazākumtautību kolektīvi, gan citi Svētku dalībnieki. LR4 visas nedēļas garumā vēstīs arī par ekspozīcijas "Dziesmusvētku telpa" artefaktiem. Savukārt no 30. jūnija katru rītu LR4 raidījumā "Doma laukums" izskanēs svētku dienasgrāmata, kurā tiks vēstīts par interesantākajām svētku norisēm.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv "Rīta radio" no 3. līdz 7. jūlijam raidīs no studijas Esplanādē. Raidījumu vadīs LR5 ētera personība Lota Ulmane un katru dienu būs arī īpašs viesvadītājs – kāds sabiedrībā zināms cilvēks ar Dziesmu un deju svētku pieredzi – grupas "Citi zēni" solists Jānis Pētersons, dziedātāji Patrisha, Marta un Markus Riva, kā arī grupas "Sudden Lights" solists Andrejs Zitmanis. Savukārt vakaros no pulksten 20.30 līdz 23.00 LR5 ēterā un svētku studijā Esplanādē LR5 ētera personība Toms Putniņš turēs roku uz pulsa karstākajiem Dziesmu un deju svētku notikumiem, iesaistot Pieci.lv dīdžeju skolas jauniešus izaicinājumu pildīšanā un ugunīgāko svētku dalībnieku meklēšanā rubrikā "Kur tuss?".

Sabiedrisko mediju svētku studijā Esplanādē no 3. līdz 7. jūlijam no pulksten 18.00 līdz 19.00 raidīs Radio NABA, bet sestdien, 8. jūlijā, no pulksten 18.00 līdz 19.00 Latgales multimediju studija ar raidījumu "Kolnasāta".

Svētku studijas programmai līdzi varēs sekot arī Latvijas Radio mājaslapā un sociālajos tīklos. Tāpat gandrīz visu svētku studijā notiekošo, kā arī Latvijas Radio raidītos svētku koncertus būs iespējams klausīties vienuviet – interneta radio kanālā "Svētku studija", kas būs pieejams Latvijas Radio mobilajā lietotnē un internetā. Bet sabiedrisko mediju portālā LSM.lv saplūdīs viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem. LSM.lv varēs atrast gan aktuālās ziņas par svētkiem un to dalībniekiem, gan kalendāru un tiešraides no pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti