«Novēlu visiem apgūt prasmes internetā!» Kārotākās Dziesmu svētku biļetes pie kases iegūst vien retais

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pirmdien, 12. jūnijā, tirdzniecībā nonāca vairāki tūkstoši neizpirkto biļešu uz Dziesmu un deju svētkiem. Jau pirms pulksten 10.00 cilvēki sarosījās ne tikai internetā – stāvot virtuālajā rindā, bet arī klātienē – biļešu kasēs, tai skaitā pie Latvijas Nacionālā teātra, gaidot, kad vērs vaļā biļešu kasi un būs iespēja tikt pie sev vēlamajām svētku biļetēm.

Kārotākās Dziesmu svētku biļetes pie kases iegūst vien retais
00:00 / 04:00
Lejuplādēt

Lai gan biļešu skaits bija patiesi liels, vēlme tikt pie biļetēm krietni lielāka, un pēc novērojumiem – internetā cilvēkiem gāja daudz labāk un tur bija iespēja daudz veiksmīgāk tikt pie biļetēm.

Latvijas Nacionālā teātra biļešu kasē pirmā rindā stāvēja kāda kundze, kas veiksmīgi ieguva biļetes uz visiem sev vēlamajiem koncertiem, tostarp arī noslēguma koncertu, uz katru pa četrām biļetēm. Tāpat tajā pašā laikā kāda sieviete, stāvot rindā, veiksmīgi nopirka biļetes uz noslēguma koncertu internetā. Taču visi pārējie, kas bija rindā pēc šīs kundzes, vairs pie biļetēm uz noslēguma koncertu vai citiem maksas koncertiem netika.

Nākamā kundze, kas stāvēja kā otrā rindā, ļoti vēlējās iegūt biļetes uz noslēguma koncertu "Kopā Augšup", kādu pusstundu biļešu pārdevēja mainīja gan vietas, gan sektorus, gan cenas – visas reizes neveiksmīgas, un automātiski rādīja, ka visas vietas ir aizņemtas.

Arī biļešu pārdevēja izteicās, ka kaut ko tādu redz pirmo reizi, un pieļāva, ka internetā cilvēkiem vienkārši tas viss notiek daudz ātrāk.

"Es jau vēlējos nobeiguma koncertu, parādījās daudz biļešu dažādās cenās – par 40 eiro, par 60 eiro, par 100 eiro, un tomēr nevienu no šīm nopirkt neizdevās, jo internets nobloķēja. Tātad, ja mēs gribam muļķot cilvēkus, tad mēs viņus joprojām muļķojam. Ja pārdod kasē, tad tikai kasē, vai arī šeit limitu piešķir, bet lai internetā nopirkt nevar!" sarūgtināta ir pircēja.

"Man liekas, ka pēdējā dienā varbūt arī nevajadzēja ļaut nopirkt biļetes internetā, tikai atļaut kasēs – cilvēki stāv rindās… Nevaru jums pamatot, ko varētu labāk darīt, bet kaut kas tur tomēr ir jādara."

Viņa atzīst, ka rūgtuma sajūta ir:

"Es, piemēram, būtu gatava vakar vakarā nākt un stāvēt, bet man nebija tā cerība liela, jo tas internets, un vai tajās kasēs tirgos, vai tur vispār būs daudz biļešu, bet garām ejot, jā, izrādās, ka tiešām bija pietiekoši daudz, ja būtu kāds citādāks princips…

Ko gan es tur daudz par principiem, ja es pārvaldītu internetu, tad man būtu viss, ko es vēlos – novēlu visiem apgūt prasmes internetā!"

Kā stāsta "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis, internetā biļetes uz svētku noslēgumu koncertiem izpirka divu minūšu laikā:  "Ja tirdzniecībā ir tūkstotis biļešu, vidēji vienā pirkumā cilvēki nopērk trīs biļetes, tas nozīmē, ka pēc aptuveni 300 pirkumiem jau visas biļetes ir izpārdotas. 300 pirkumi, ņemot vērā internetu un visas "Biļešu paradīzes" kases, ir ārkārtīgi mazs [skaits], un tās tiešām ir divas minūtes, kuru laikā šīs biļetes izkūst rindā stāvētāju acu priekšā."

Ķuzulis uzsver – ja biļetes tirgotu tikai biļešu kasēs, tad arī visi cilvēki stāvētu "dzīvajās" rindās, kas nemazinātu nedz konkurenci, nedz arī dotu garantiju, ka, izstāvot rindu, pie biļetēm tiktu.

"Mēs varam izstrādāt visdažādākos modeļus, sistēmas, ieviest loteriju un darīt sazin ko – tas nenovērsīs to, ka uz noslēguma koncertu gribētāju vienmēr būs vairāk, kā to, kas tur grib tikt iekšā. Līdz ar to tā problēma šādā veidā nav atrisināma, un vienmēr būs neapmierināti tie, kas nav tikuši," norāda "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs.

Arī Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Daina Markova norāda, ka stāvēšana rindās pa naktīm mūsdienās nav cilvēka cienīga sistēma, tāpēc koncentrēšanās uz klātienes biļešu pirkšanu, netiek prognozēta: "Es ļoti labprāt ieteiktu viņiem tiešām iegādāties biļetes uz koncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš", tas ir lielā kopkora liels, skaists koncerts, arī ar vairākiem jaundarbiem, ar ļoti interesantu scenogrāfiju, un tādu Dziesmu svētku sajūtu un izjūtu šajā koncertā varēs iegūt pārpārēm – cilvēki nejutīsies tā, ka viņi nebūtu kaut ko redzējuši vai dzirdējuši, bet būs bijuši daļa no svētku notikuma."

Tāpat Dziesmu un deju svētku organizatori atgādina, ka joprojām biļetes var iegādāties arī uz citiem svētku koncertiem un pasākumiem, kas ir tikpat vērtīgi kā noslēguma koncerti. 

KONTEKSTS:

No pirmdienas, 12. jūnija, pulksten 10.00 publiskajā tirdzniecībā pieejamas kļuva biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī uz noslēguma koncertu "Kopā Augšup" un tā ģenerālmēģinājumu (kopumā gandrīz 2 000 biļešu). Tāpat arī uz deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" – vairāk nekā 1 000 biļešu, uz deju lielkoncertu "Balts" – vairāk nekā 700 biļešu uz katru koncertu, kā arī citiem maksas pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti