Kultūras ziņas

Starptautisko Džeza dienu ievada jauna koncerttūre

Kultūras ziņas

Latvijā viesojas dejotājas no Kalifornijas universitātes

Dziesmu svētku biļešu tirdzniecībā būs virtuālā rinda

Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecībai ieviesīs virtuālo rindu

Dziesmu un deju svētku biļetes varēs iegādāties jau no 15. maija. Sākumā tās tirgos internetā, bet pēc tam biļetes varēs nopirkt arī kasēs. Ņemot vērā iepriekšējo svētku pieredzi, svētku biļešu tirdzniecībai internetā ieviesīs virtuālo rindu.

Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecībai ieviesīs virtuālo rindu
00:00 / 03:59
Lejuplādēt

Biļetes XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pasākumiem maksās no pieciem līdz 100 eiro, tostarp garīgās mūzikas koncerta biļetes būs no 15 līdz 35 eiro,  tautas lietišķās mākslas izstādes – pieci eiro.

Biļešu cenas ir atkarīgas no pasākuma programmas, tostarp skatītāju vietu skaita, biļešu pieprasījuma, kā arī norises vietas sēdvietu izvietojuma un redzamības.

Pirmajā nedēļā svētku biļetes tirgos tikai internetā – "Biļešu paradīzes" mājaslapā, bet no 22. maija biļetes, kas nebūs izpārdotas internetā, būs pieejamas arī biļešu kasēs. Turpina Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Daina Markova: "Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu varēs iegādāties četras biļetes katrs pircējs, taču kopumā tās būs 20 biļetes, ko viens pircējs vienā pirkuma reizē varēs iegādāties uz dažādiem pasākumiem. Tātad mēs parēķinām, nokļūstot "Biļešu paradīzes" mājaslapā, ir iespēja nopirkt biļetes uz pieciem pasākumiem, uz katru četras biļetes, bet kopā ne vairāk kā 20 biļetes. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, kuri neaizņem atsevišķu sēdvietu, pasākuma norises vietā var iekļūt kopā ar vecākiem bez maksas."

Biļešu tirdzniecība būs pakāpeniska

Lai izvairītos no pārslodzēm un tehniskām problēmām, biļešu tirdzniecība būs pakāpeniska. Pirmajā dienā jeb 15. maijā tirgos biļetes uz 15 dažādu nozaru pasākumiem. No 17. maija biļetes tirgos deju lielkoncertiem – "Balts" "Arēnā Rīga" un lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" Daugavas stadionā. Savukārt no 19. maija uz koru lielkoncertiem – "Tīrums" un noslēguma koncertu "Kopā augšup", tostarp abu koncertu ģenerālmēģinājumiem, kā arī Sadziedāšanās nakti. Pirmajā nedēļā visās trīs dienās biļetes pārdos no pulksten 10.00.

"No 22. maija būs pieejama arī iepriekšējā rezervācijā pasūtīto biļešu izpirkšana, un no 12. jūnija varēs izpirkt tās biļetes, kas iepriekšējā rezervācijā nebūs bijušas izpirktas, varētu teikt, kā tāds otrs vilnis biļešu tirdzniecībā," skaidro Daina Markova.

Lielāko daļu rezervāciju veido svētku dalībnieki, kur katram ir iespēja rezervēt kādu biļeti saviem radiniekiem. Tāpat svētku dalībniekiem būs arī vairākas bezmaksas iespējas, kā, piemēram, apmeklēt atklāšanas koncertu, tautas lietišķās mākslas izstādi "Mēnesnīcā" un Sadziedāšanās nakti.

Ieviesīs virtuālo rindu

Savukārt, ņemot vērā iepriekšējo svētku pieredzi, svētku biļešu tirdzniecībai ieviesīs jaunu, modernu tehnoloģiju – virtuālo rindu. Kā stāsta uzņēmuma SIA "Biļešu paradīze" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis, virtuālā rinda samazinās slodzi sistēmā, kā arī nodrošinās normālu un ērtu iepirkšanās procesu: "Vajadzības ierasties "Biļešu paradīzes" mājaslapā divas nedēļas iepriekš nav vērts, nav vērts arī iepriekšējā vakarā tāpēc, ka sistēma ir izveidota, lai vienlīdz godīgi apkalpotu visus klientus, kas ir ieradušies kaut vai minūti pirms tirdzniecības uzsākšanas. Līdz ar to visi biļešu pircēji, kas ieradīsies "Biļešu paradīzes" mājaslapā, sākotnēji tiks novirzīti uz virtuālu uzgaidāmo telpu."

Pircējus sistēmā ielaidīs pakāpeniski, kur katram piešķirs kārtas numuru. Gaidīšanas laiks mainīsies atkarībā no tā, cik ātri iepirksies citi pircēji. Virtuālā rinda nebūs statiska, līdz ar to tirgotājs varēs sazināties ar pircēju ik pa 30 sekundēm, informējot par notiekošo. Kad virtuālā rinda būs izstāvēta, lietotāju novirzīs uz "Biļešu paradīzes" mājaslapu, kur biļetes varēs iegādāties kā ierasts.

"Augsta līmeņa virtuālās rindas sistēma ar faktiski bezgalīgu lietotāju skaitu, mūs nebaida ne 10, ne 100 tūkstoši gaidītāju rindā, ja vajag, arī vairāk, jo tā ir mērogojama sistēma, kura piesaista nepieciešamās virtuālās jaudas atbilstoši lietotāju skaitam un pieprasījumam," uzsver Jānis Ķuzulis.

Kopumā tirdzniecībā nonāks 174 tūkstoši biļetes uz dažādiem maksas pasākumiem.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti