Pica čuguna pannā – «Gatavo dabā» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 7 mēnešiem.

LTV raidījumā "Gatavo dabā" ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis šoreiz dabā devās kopā ar "Jaunie vanagi" prezidentu Edgaru Baranovu. Abi Līgatnes puses skaistajā dabā cepa picu un uz uguns vārīja rudenīgu jēra zupu.

Pica čuguna pannā 

Sastāvdaļas:

  • Rauga mīkla
  • Tomātu mērce
  • Siers "mocarella"
  • Salami

Gatavošana:

  1. Iepriekš sagatavo rauga mīklu picai, ko uzbriedina aptuveni 30 minūtes.
  2. Sagatavo tomātu mērci (labākajā gadījumā paštaisītu, novārot mīkstus tomātus ar sāli, cukuru un garšvielām, vai nopērkot mērci veikalā).
  3. Kad mīkla uzrūgusi, to izspaida apaļā formā un liek uz sakarsētas pannas. Ātri smērē mērci uz mīklas pamatnes, liek "mocarellas" sieru un pāris salami šķēles. Liek pa virsu sakarsētu čuguna vai metāla vāku un cep pāris minūtes (cepšanas ilgums ļoti atkarīgs no ogļu karstuma un ugunskura intensitātes).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti