Meža medus kūka
Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 140 g medus
- 140 g miltu
- 1 ola
- 1 tējkarote sodas
Masai:
- 3 bundžas kokospiena (būs nepieciešama tikai cietā masa)
- 4 ēdamkarotes medus
Dekorācijai:
- Ogas
- Meža zaļumi un ziedi
- 2 ēdamkarotes medus
Gatavošana:
- Medu izkausē ūdens peldē, pieliek tējkaroti sodas un kārtīgi samaisa.
- Tad klāt pievieno olu un miltus.
- Sagatavo aplīšus no cepampapīra, kas ir pannas izmērā.
- Starp diviem cepampapīriem liek vienu ēdamkaroti mīklas un izlīdzina pa visu apli, atstājot pa malām 1 cm maliņu. Cep uz karstas pannas, pamatni vairākas reizes apgrozot.
- Kamēr pamatnes cepas, paralēli sagatavo krēmu smērēšanai starp kārtām – kokospiena cieto masu sajauc kopā ar medu un kārtīgi izmaisa.
- Krēmu smērē starp gatavajām kārtām, dekorē kūku ar ogām un pārlej ar medu.
- Kūku atstāj ievilkties uz pāris stundām.