Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 7. sērija

Īsakūd Latgolā

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). 4.sērija

Gatavo „Gatavo dabā” 8. (nosl.) sērija

Meža medus kūka – «Gatavo dabā!» recepte

LTV raidījuma “Gatavo dabā” sezonas noslēgumā Renārs Purmalis dodas uz Līgatnes pusi, lai gatavotu kopā ar “Gatavo dabā” kustības aizsācēju Justīni Kalēju. Šoreiz mežā top brokastu amaranta putra un maizes, kā arī svinīga medus kūka ar ogām.

Meža medus kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 140 g medus
  • 140 g miltu
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sodas

Masai:

  • 3 bundžas kokospiena (būs nepieciešama tikai cietā masa)
  • 4 ēdamkarotes medus

Dekorācijai:

  • Ogas
  • Meža zaļumi un ziedi
  • 2 ēdamkarotes medus

Gatavošana:

  1. Medu izkausē ūdens peldē, pieliek tējkaroti sodas un kārtīgi samaisa.
  2. Tad klāt pievieno olu un miltus.
  3. Sagatavo aplīšus no cepampapīra, kas ir pannas izmērā. 
  4. Starp diviem cepampapīriem liek vienu ēdamkaroti mīklas un izlīdzina pa visu apli, atstājot pa malām 1 cm maliņu. Cep uz karstas pannas, pamatni vairākas reizes apgrozot.
  5. Kamēr pamatnes cepas, paralēli sagatavo krēmu smērēšanai starp kārtām – kokospiena cieto masu sajauc kopā ar medu un kārtīgi izmaisa.
  6. Krēmu smērē starp gatavajām kārtām, dekorē kūku ar ogām un pārlej ar medu.
  7. Kūku atstāj ievilkties uz pāris stundām.

  

Saistītie raksti
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti