Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 7. sērija

Īsakūd Latgolā

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). 4.sērija

Gatavo „Gatavo dabā” 8. (nosl.) sērija

Brokastu amaranta putra – «Gatavo dabā!» recepte

LTV raidījuma “Gatavo dabā” sezonas noslēgumā Renārs Purmalis dodas uz Līgatnes pusi, lai gatavotu kopā ar “Gatavo dabā” kustības aizsācēju Justīni Kalēju. Šoreiz mežā top brokastu amaranta putra un maizes, kā arī svinīga medus kūka ar ogām.

Brokastu amaranta putra

Sastāvdaļas:

  • 200 g amaranta 
  • 3 bundžas kokospiena (būs nepieciešams tikai šķidrums)
  • Sauja dateļu
  • Rieksti, žāvēti augļi
  • Ogas

Gatavošana:

  1. Kokospiena bundžu noturot aukstumā, tam izveidojas divi slāņi - biezā daļa un šķidrā. Šķidro daļu lej katlā un vāra kopā ar amarantu, līdz tas mīksts un uzbriedis.
  2. Klāt liek dateles, riekstus un žāvētus augļus. Vēl minūti pavāra un liek bļodā atdzesēties.
  3. Dekorē ar svaigām ogām.

 

Saistītie raksti
1 komentārs
Anonīms lietotājs 22483
Es laikam kaut ko nesaprotu. Kāpēc ir jāstiepj uz mežu eksotiski, pāri pusei pasaules vesti produkti, lai tad tur tos, paaugstinot ugunsnedrošību, gatavotu. Un no meža tur ir tikai tik, cik zaķkāposta ziediņš dekorācijā. Stulbs raidījums! Un vairumā negaršīgas receptes. Ar žāvētiem augļiem, datelēm un ogām jebkuru putru kānebūt var dabūt iekšā.
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti