Grilēts kamambērs ar dažādu veidu ievārījumiem. «Īsto latvju saimnieču» recepte

Tradicionālais franču kamambērs ir apmēram 250 gramus smags, apaļš siera ritulītis ar trauslu, gaišu, gandrīz baltu pelējuma garoziņu un pikanti saldu riekstu garšu. Kopš 19. gadsimta beigām to pārdod plānās koka kārbiņās, un, pateicoties šim iepakojumam, siers “sveiks un vesels” nokļūst pat attālākajos pasaules nostūros. Kurzemē šo sieru grilē un pasniedz ar ievārījumu. Izmēģini to pagatavot pēc raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, kurzemnieces Ievas Krūmiņas receptes!

Nepieciešams (4 porcijām)

  • 4 kamambēra ritulīši
  • Sauja kaltētu baraviku
  • Sāls
  • Pipari
  • Ievārījumi (lāceņu, ērkšķogu, aveņu, ābolu-cidoniju ievārījums, pīlādžu želeja, plūmju čatnijs)

Grilēts kamambērs ar dažādu veidu ievārījumiem

Pagatavošana

Kamambēra ritulīti ietin folijā, liek uz sakarsēta grila vai cepeškrāsnī un 2 līdz 3 minūtes cep no abām pusēm. Iztin no folijas, liek uz šķīvja un, kamēr karsts, pārkaisa ar kafijas dzirnaviņās samaltu kaltētu baraviku pulvera, sāls un piparu maisījumu. Pasniedz ar lapu salātiem, sāļajiem krekeriem, apceptām sēnītēm un ievārījumiem.

Saimniece Ieva Krūmiņas Ārlavas pagasta „Dunduriņos”.

Saimniece Ieva Krūmiņa stāsta, ka tā ir "ātri pagatavojama uzkoda nevaļīgai namamātei vai esot atpūtā pie dabas. Vienkārša, bet ar daudzveidīgu garšu salikumu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti