Raisa Kozačenko – krieviete
Raisa ir aktīva sieva, kura ilgus gadus bijusi Jelgavas krievu biedrības priekšgalā. Nu jau kādu laiku vadības grožus atdevusi jaunākas paaudzes rokās, taču tas nenozīmē, ka Raisa sēž mājās, rokas klēpī salikusi. Viņa joprojām rīko un arī piedalās lielākajā daļā biedrības pasākumu un papildus tam arī lieliski gatavo ēst.
Raisai ļoti labi sanāk kūka „Napoleons”, taču to savām viešņām Raisa šoreiz nepasniegs – būs maltīte īstā krievu stilā. Un, kur krievu ēdieni un dzērieni, tur arī krievu tautas mūzika – gandrīz katram dzīves notikumam vai ēdienam par godu Raisas pūrā ir kāda dziesma.
Raisas uzkoda
Sastāvdaļas:
- Bietes
- Eļļā marinēta siļķe ar dillēm
- Kartupeļi
- Sīpoli
- Marinēti gurķi
Pagatavošana:
Kartupeļus un bietes izvāra ar visu mizu. Atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs.
Pasniedz atsevišķās porcijās kopā ar gabaliņos sagrieztu siļķi un marinētiem gurķīšiem. Rotā ar sakapātiem zaļumiem un sīpolu gredzeniem.
Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas un nomainījis nosaukumu uz "Īstās Latvijas saimnieces". Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.