Īsakūd Latgolā

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). Māla podi, asinsdesas Kaplavā, Latgales alus brūvēšana

Koncerti

Festivāls «Baltica 2015». Dižkoncerts

«Īstās Latvijas saimnieces» 4. sērija

Sibīrijas pelmeņi – «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

Ceļojumā pie dažādu tautību Latvijā dzīvojošām saimniecēm LTV raidījums “Īstās Latvijas saimnieces” viesojas pie krievietes Raisas Kozačenko, kura viešņas cienā ar uzkodām ar bietēm un siļķi, Sibīrijas pelmeņiem un pankūkām.

Raisa Kozačenko – krieviete

Raisa ir aktīva sieva, kura ilgus gadus bijusi Jelgavas krievu biedrības priekšgalā. Nu jau kādu laiku vadības grožus atdevusi jaunākas paaudzes rokās, taču tas nenozīmē, ka Raisa sēž mājās, rokas klēpī salikusi. Viņa joprojām rīko un arī piedalās lielākajā daļā biedrības pasākumu un papildus tam arī lieliski gatavo ēst.

Raisai ļoti labi sanāk kūka „Napoleons”, taču to savām viešņām Raisa šoreiz nepasniegs – būs maltīte īstā krievu stilā. Un, kur krievu ēdieni un dzērieni, tur arī krievu tautas mūzika – gandrīz katram dzīves notikumam vai ēdienam par godu Raisas pūrā ir kāda dziesma.

Mīklas kažociņa noslēpums

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 kg miltu
  • 2 olas
  • 200 ml ūdens
  • 1 šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 1 liels sīpols
  • 1 kg jauktas maltās gaļas (cūkgaļa, liellopa gaļa)
  • ½ glāze ūdens
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

Gatavo mīklu: vispirms lielā bļodā iesijā miltus un vidū izveido bedrīti, kurā ielej ūdeni, iesit olas un ieber sāli. Sākot no vidus, visu samaisa. Mīklas pikuci izgāž uz galda un mīca tik ilgi, kamēr tas kļūst viendabīgs, gluds un spīdīgs. Mīklas gatavību pārbauda, viegli iespiežot tajā ar pirkstu – mīklai jābūt elastīgai un pēc iespiešanas jāatgriežas sākotnējā stāvoklī.

No mīklas izveido garenu kukulīti un sagriež vairākās daļās. Katru daļu izrullē desiņā un sagriež nelielos gabaliņos. Katru gabaliņu ar pirkstiem saplacina un plāni izrullē, lai veidojas nelieli mīklas aplīši.

Gatavo pildījumu: vispirms nomizo sīpolu, uz smalkās dārzeņu rīves sarīvē un sajauc ar malto gaļu. Pielej ūdeni, pievieno garšvielas un mīca, kamēr veidojas viendabīga masa.

Gatavo pelmeņus: uz katra mīklas aplīša liek pildījumu, pārloka uz pusēm un rūpīgi saspiež kopā maliņas, lai pelmeņa forma līdzinās speķa pīrādziņa formai. Pārliekot vienu pāri otram, saspiež kopā arī galus, lai veidojas mazi, apaļi pelmenīši.

Vāra apmēram 10 minūtes un pasniedz siltus ar kapātiem zaļumiem un skābo krējumu.

Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas  un nomainījis nosaukumu uz "Īstās Latvijas saimnieces". Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti