Sadaļas Sadaļas

Dienas ziņas

Suecas kanāla atbrīvošana var aizņemt vairākas nedēļas

Dienas ziņas

Latvija papildina baltkrievu amatpersonu melno sarakstu

Jūtas štatā pēta lāču mazuļus

Jūtas štatā biologi pēta melno lāču populāciju

Amerikas Savienoto Valstu Jūtas štatā biologi ik gadu dodas kalnos un mežos, lai rāptos melno lāču alās un pētītu, kā mainījusies lielo ķepaiņu populācija štatā.

Jūtas štata savvaļas resursu nodaļas uzņemtajos video redzams, kā biologi auklē un silda lāču mazuļus. Lai noskaidrotu, kā ziemas laikā mainījusies lāču populācija, zinātniekiem jārāpjas lāču mammas alā. Pirms tas notiek, lielo lāceni iemidzina. Pēc iemidzināšanas biologi lāču mātei veic veselības novērtējumu, pārbauda, kā lācenei pieguļ GPS kakla siksna, un nosaka, cik daudz mazuļu ziemas laikā piedzimuši.

Melnie lāči ir Jūtas lielākie plēsēji, un savvaļā tie var dzīvot līdz 25 gadu vecumam. Biologi lēš, ka štatā pašlaik mīt aptuveni 4000 melno lāču.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vide un dzīvnieki
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt