RECEPŠU CEĻVEDIS
Zaļās tējas un persiku dzēriens
Nepieciešams:
- 3 zaļās tējas maisiņi
- 1 litrs ūdens
- 3 persiki
- 2 timiāna zariņi
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 citroni
Pagatavošana:
Pagatavo zaļo tēju un atdzesē. Nomizo un sagriež persikus. Vāra katliņā ar medu un timiānu līdz ievārījuma konsistencei. Ievārījumu samaisa ar tēju un citronu sulu. Pasniedz ar ledu un persika šķēlītēm.
Ananasu–greipfrūtu dzēriens
- 1 ananass
- 2 greipfrūti
- 2 rozmarīna stiebriņi
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 litrs gāzēta ūdens
Pagatavošana:
Sagriež ananasu kubiņos. Bļodā norīvē greipfrūtiem mizu, katliņā izspiež greipfrūtu sulu un novāra kopā ar ananasu, pievieno medu un rozmarīnu, vāra līdz ievārījuma konsistencei. Atdzesē un pievieno greipfrūtu mizu. Pasniedz ar ledu, greipfrūtu sulu un gāzētu ūdeni.
Ingvera–citronu ledus tēja
- 200 grami ingvera
- 3 citroni
- svaigas piparmētras
- 1 litrs gāzēta ūdens
- 2 ēdamkarotes medus
Pagatavošana:
Smalki sarīvē ingveru un izspiež no tā sulu. Izspiež sulu no citroniem un samaisa ar ingveru sulu, pievieno saberztu piparmētru. Pārlej ar gāzētu ūdeni un samaisa. Pasniedz ar ledu un svaigām piparmētrām.
Ogu dzēriens
- 300 grami ogu pēc izvēles
- 2 ēdamkarotes medus
- 4 citroni
- 1 litrs ūdens
Pagatavošana:
Katliņā novāra ogas ar medu līdz ievārījuma konsistencei. Izspiež sulu no citroniem, samaisa ar atdzesēto ogu masu un ūdeni. Pasniedz ar ledu un saldētām ogām.
Melones–laima kokteilis
Pagatavošana:
- 1 melone
- 3 laimi
- 2 gurķi
- 100 grami ingvera
- 1 litrs gāzēta ūdens
Pagatavošana:
Blenderī ievieto kubiņos sagrieztu meloni, gurķus, laima sulu, sarīvētu ingveru, sablendē līdz viendabīgai masai. Sulu lej glāzē līdz pusei un pārlej ar gāzētu ūdeni. Pasniedz ar laima šķēlēm.