Bezalkoholiskie kokteiļi – piecas vienkāršas un košas receptes

Vasara vēl turpinās, tāpēc turpinās arī veldzējošu kokteiļu sezona! Izmēģini kādu no pieciem košiem bezalkoholiskajiem kokteiļiem, ko iecienījusi LSM.lv autore Daniela Studente, kura pieņēma izaicinājumu pavadīt gadu bez alkohola lietošanas.

Zaļās tējas un persiku dzēriens

Attēls ilustratīvs
Attēls ilustratīvs

Nepieciešams: 

  • 3 zaļās tējas maisiņi
  • 1 litrs ūdens
  • 3 persiki
  • 2 timiāna zariņi
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 citroni

Pagatavošana:

Pagatavo zaļo tēju un atdzesē. Nomizo un sagriež persikus. Vāra katliņā ar medu un timiānu līdz ievārījuma konsistencei. Ievārījumu samaisa ar tēju un citronu sulu. Pasniedz ar ledu un  persika šķēlītēm.

Ananasu–greipfrūtu dzēriens

Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs.

  • 1 ananass
  • 2 greipfrūti
  • 2 rozmarīna stiebriņi
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 litrs gāzēta ūdens

Pagatavošana:

Sagriež ananasu kubiņos. Bļodā norīvē greipfrūtiem mizu, katliņā izspiež greipfrūtu sulu un novāra kopā ar ananasu, pievieno medu un rozmarīnu, vāra līdz ievārījuma konsistencei. Atdzesē un pievieno greipfrūtu mizu. Pasniedz ar ledu, greipfrūtu sulu un gāzētu ūdeni.

Ingvera–citronu ledus tēja

Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs.

  • 200 grami ingvera
  • 3 citroni
  • svaigas piparmētras
  • 1 litrs gāzēta ūdens
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana:

Smalki sarīvē ingveru un izspiež no tā sulu. Izspiež sulu no citroniem un samaisa ar ingveru sulu, pievieno saberztu piparmētru. Pārlej ar gāzētu ūdeni un samaisa. Pasniedz ar ledu un svaigām piparmētrām.

Ogu dzēriens

Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs.

  • 300 grami ogu pēc izvēles
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 4 citroni
  • 1 litrs ūdens

Pagatavošana:

Katliņā novāra ogas ar medu līdz ievārījuma konsistencei. Izspiež sulu no citroniem, samaisa ar atdzesēto ogu masu un ūdeni. Pasniedz ar ledu un saldētām ogām.

Melones–laima kokteilis

Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs.

Pagatavošana:

  • 1 melone
  • 3 laimi
  • 2 gurķi
  • 100 grami ingvera
  • 1 litrs gāzēta ūdens

Pagatavošana:

Blenderī ievieto kubiņos sagrieztu meloni, gurķus, laima sulu, sarīvētu ingveru, sablendē līdz viendabīgai masai. Sulu lej glāzē līdz pusei un pārlej ar gāzētu ūdeni. Pasniedz ar laima šķēlēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti