Latvijā
Vecrīgā gandrīz par 12 miljoniem eiro plāno pārbūvēt Vaļņu ielu un blakus teritorijas
Vecrīgā gandrīz par 12 miljoniem eiro plāno pārbūvēt Vaļņu ielu un blakus teritorijas
Vecrīgā pēc diviem gadiem sāks vērienīgi pārbūvēt Vaļņu ielu un blakus teritorijas. Mērķis – daļu no UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautās Vecrīgas padarīt visiem iedzīvotājiem pieejamu ar drošu vidi, savukārt Vaļņu iela kļūs pamatā par gājēju ielu. Tādi ir Rīgas domes plāni, kas izmaksās gandrīz 12 miljonus eiro. Uz galvaspilsētas apņemšanos piesardzīgi raugās nekustamo īpašumu speciālists un pilsētas aktīvisti.
KNAB nekonstatē aplokšņu algas «Vienotībā» un noziegumus saistībā ar «SOAAR» IT sistēmu
(papildināts...
KNAB nekonstatē aplokšņu algas «Vienotībā» un noziegumus saistībā ar «SOAAR» IT sistēmu (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav guvis apstiprinājumu aplokšņu algu maksāšanai partijas "Vienotība" birojā, kā arī iespējamām nelikumībām saistībā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "SOAAR" veidoto vēlēšanu sistēmu izmantošanu. Tomēr KNAB konstatējis nebūtiskus pārkāpumus, par ko partiju apvienībai piemērots administratīvais sods 700 eiro apmērā, informēja birojā.
Pāreju uz mācībām tikai valsts valodā vispārējās izglītības iestādēs atzīst par atbilstošu Satversme...
Pāreju uz mācībām tikai valsts valodā vispārējās izglītības iestādēs atzīst par atbilstošu Satversmei (papildināts)
Pāreja uz mācībām tikai valsts valodā vispārējās izglītības programmās valsts un pašvaldību izglītības iestādēs Latvijā atbilst Satversmei, piektdien, 12. jūlijā, atzinusi Satversmes tiesa. Saeimas 2022. gadā pieņemtos grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā bija apstrīdējuši vairāki mazākumtautību pārstāvji, bet, kā uzsvēra tiesa, – mazākumtautību valodu un kultūrvēsturi joprojām var apgūt interešu izglītības programmās.
Ugunsdzēsēji mācībās izspēlē ugunsbīstamu situāciju Zaķusalas TV tornī
Ugunsdzēsēji mācībās izspēlē ugunsbīstamu situāciju Zaķusalas TV tornī
Lai stiprinātu Zaķusalas televīzijas (TV) torņa gatavību bīstamām situācijām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdien, 12. jūlijā, tur aizvadīja praktiskas mācības. Izspēlētajā scenārijā vairāk nekā 90 metru augstumā aizdegušies būvmateriāli un vienu stāvu virs ugunsgrēka atrodas cilvēki, kam jāpalīdz tikt laukā no piedūmotās telpas. Mācības glābējiem ir vērtīga pieredze, un tās būtu noderīgas arī biežāk.
Dagdā cīnās pret atkritumu nešķirošanu
Dagdā cīnās pret atkritumu nešķirošanu
Krāslavas novada Dagdā jau vairākus gadus uzstādīti publiskie atkritumu šķirošanas konteineri. Tomēr, laikam ritot, iedzīvotāju atbildība pareizi šķirot mazinās – pilsētā konteineri rada neestētiskus skatus, ir pārbāzti ar nederīgiem un lielgabarīta atkritumiem. Ja nešķiro kaimiņi, tad arī citiem nolaižas rokas – tā nešķirošanas iemeslus skaidro iedzīvotāji. Vietvara vairākkārtīgi vērsusies pie sabiedrības būt apzinīgākiem, savukārt apsaimniekotājs norāda – arī pašvaldībai ir iespējas situāciju risināt.
Latvijā vēl nebijis ceļš – investors varēs kļūt par Padures muižas līdzīpašnieku
Latvijā vēl nebijis ceļš – investors varēs kļūt par Padures muižas līdzīpašnieku
Pūļa finansējumu kā labdarības akciju dažādu lietu atjaunošanai Padures muižas saimnieks izmantojis jau iepriekš. Tomēr dažādi atsevišķi projekti nedod iespēju muižu atjaunot secīgi un pamatīgi. Tam nepieciešams lielāks finansējums. Tāpēc šoreiz iets Latvijā vēl nebijis ceļš. Ieguldot naudu, investors kļūst arī par muižas līdzīpašnieku.     
Uz Kijivu devusies krava ar medicīnas un bērnu lietām
Uz Kijivu devusies krava ar medicīnas un bērnu lietām
Uz palīdzības lūgumiem no raķešu triecienā cietušās Kijivas bērnu slimnīcas atsaukusies arī biedrība "Tev" un draugu kopa "Annele Tev", kas piektdien uz Kijivu nosūtīja gan medicīnas preces, gan bērniem nepieciešamo. Slimnīcas teritorija joprojām tiek atbrīvota no gruvešiem, un bērni pārvesti ārstēties citur.   
Arī citas vietvaras piedāvā palīdzību vētras izpostītajai Bauskai; iedzīvotājus aicina vispirms mēģi...
Arī citas vietvaras piedāvā palīdzību vētras izpostītajai Bauskai; iedzīvotājus aicina vispirms mēģināt tikt galā pašiem (papildināts)
Nepilnās 7 minūtēs izpostīts pilskalna parks un Korfa dārzs, norauti jumti un traucēta elektrības piegāde – to un ne tikai ceturtdienas vētra nodarīja Bauskai. Vētras postījumu sekas vēl tiek apzinātas, bet jau tagad zināms, ka visvairāk cietusi ir tieši pilsētas zaļā zona. Savu palīdzību pilsētas sakārtošanā jau piedāvājušas arī citas vietvaras, tikmēr Bauskas novada pašvaldībā norāda – visiem vētrā cietušajiem īpašumiem uzreiz palīdzēt nevarēs.
Politoloģes par Kariņa lidojumu skandāla sekām: Jāuzlabo politiķu un augstākās ierēdniecības atbildī...
Politoloģes par Kariņa lidojumu skandāla sekām: Jāuzlabo politiķu un augstākās ierēdniecības atbildības sadalījums (papildināts)
Ekspremjera, "Jaunās Vienotības" (JV) politiķa Krišjāņa Kariņa privāto avioreisu skandāla sekas pierādījušas, ka būtu jāuzlabo politiķu un augstākās ierēdniecības savstarpējās atbildības sadalījums un komunikācija. Tā pēc tagadējās premjeres Evikas Siliņas (JV) lēmuma amatā pazemināt Valsts kancelejas vadītāju Jāni Citskovski un viņa gatavību to apstrīdēt tiesā vērtē eksperti.  
«X» faktors «X» stundā? Kādu dzīvi iedzīvotāji var sagaidīt valsts apdraudējuma gadījumā
«X» faktors «X» stundā? Kādu dzīvi iedzīvotāji var sagaidīt valsts apdraudējuma gadījumā
Cik gatavi Latvijas iedzīvotāji ir "X" stundai? Iedzīvotāju sagatavotība "X" stundai palīdz būt pašpietiekamiem un ātri reaģēt, kad pieejamie resursi vai palīdzība varētu būt ierobežota vai aizkavējusies. Kā tam sagatavoties, kāpēc "X" stundā pirmās 72 stundas ir svarīgas? Kas krīzes situācijās notiks ar mūsu naudu? Vai veikalos būs pieejama pārtika un citas preces?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd