Latvijā
Rīgā atklāj Baltijā lielāko kanalizācijas sūkņu staciju
Rīgā atklāj Baltijā lielāko kanalizācijas sūkņu staciju
Rīgā atklāta Baltijā lielākā un modernākā kanalizācijas sūkņu stacija. Tā patērē ievērojami mazāk enerģijas, un ietaupījums par elektrību gada laikā pārsniegs pusmiljonu eiro. Ietaupīti tiks arī cilvēkresursi, jo teju visi darbi notiks automātiski, ar datorprogrammu palīdzību. Jaunā stacija ir arī viens no pirmajiem vērā ņemamiem soļiem, lai atrisinātu neattīrīto notekūdeņu noplūšanu vidē, piemēram, Daugavā.
Latvija šogad nometnēs uzņems 421 Ukrainas bērnu
Latvija šogad nometnēs uzņems 421 Ukrainas bērnu
Lai kaut uz mirkli no kara šausmām ļautu atgūties zem mierīgām debesīm, šogad Latvija uzņems 421 bērnu no Ukrainas. Ar Norvēģijas granta atbalstu ieplānotas 22 nometnes visā Latvijā.
Brīdina par seksuāli transmisīvo infekciju strauju izplatību Eiropā; Latvijā dubultojies sifilisa ga...
Brīdina par seksuāli transmisīvo infekciju strauju izplatību Eiropā; Latvijā dubultojies sifilisa gadījumu skaits
Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) 2024. gada martā publicētie dati atklāj seksuāli transmisīvo infekciju (STI) strauju izplatību Eiropas Savienības valstīs. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) norāda, ka arī Latvijā šogad pieaudzis sifilisa un gonorejas gadījumu skaits, un atgādina iedzīvotājiem par prezervatīvu lietošanu dzimumkontakta laikā.
Pirmajā «Rail Baltica» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē vienojas iztaujāt Valsts kontroli u...
Pirmajā «Rail Baltica» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē vienojas iztaujāt Valsts kontroli un Ģenerālprokuratūru (papildināts)
Saeimā darbu ceturtdien, 11. jūlijā, sākusi parlamentārās izmeklēšanas komisija par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanu. Parlamentāriešu uzmanību projekts izpelnījies, jo tā izmaksas Baltijas valstīs no sākotnēji lēstajiem nepilniem sešiem miljardiem eiro izaugušas līdz gandrīz 24 miljardiem. Latvijā vien tās varētu sasniegt jau 6,5 miljardus eiro. Deputāti sāk apzināt, kādus dokumentus pieprasīt un kuras amatpersonas aicināt uz izmeklēšanas komisijas sēdēm, lai pēc pusgada ziņojumā atspoguļotu konkrētākas atbildes uz virkni jautājumu.
Gatavs aizdedzināt, nogalināt ne. Kā Krievijas specdienesti «Telegram» čatos Latvijā vervē sabotieru...
Gatavs aizdedzināt, nogalināt ne. Kā Krievijas specdienesti «Telegram» čatos Latvijā vervē sabotierus
Pirms diviem gadiem maijā Rembates pagasta Paegļu mājas saimniece, strādājot dārzā, pamanīja melnu mašīnu nogriežamies uz piemājas ceļa. No auto izkāpa jauns vīrietis. Kamēr saimniece devās uz vārtiņiem, vīrietis ar auto jau bija prom, bet zemē bija nokritis salocīts papīrs. Sieviete to pacēla, taču tūlīt pat aizmirsa, jo ieraudzīja pastnieka atnestās avīzes. Nākamajā dienā, izlasot lapiņu, viņa nekavējoties to nodeva znotam, kas strādā bruņotajos spēkos. Viņš informēja priekšnieku, un tas — Militārās izlūkošanas un drošības dienestu. Jau nākamajā dienā pie saimnieces ieradās izmeklētājs.
Latvijas jaunie reindžeri tiekas nometnē pie Rāznas ezera
Latvijas jaunie reindžeri tiekas nometnē pie Rāznas ezera
Ceturtdien, 11. jūlijā, Rēzeknes novadā pie Rāznas ezera noslēgsies jauno reindžeru nometne, kurā piedalās 40 jaunieši no visas Latvijas. Jaunie reindžeri darbojas aizsargājamās dabas teritorijās visā Eiropā, un arī Latvijā katrā nacionālajā parkā ir atsevišķa jauno reindžeru grupa.
Pašvaldību amatpersonas pārliecinātas par pielaides valsts noslēpumam saņemšanu
Pašvaldību amatpersonas pārliecinātas par pielaides valsts noslēpumam saņemšanu
1. jūlijā beidzās termiņš, kad pašvaldību izpilddirektoriem un viņu vietniekiem bija Valsts drošības dienestā (VDD) jāpiesakās speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu saņemšanai. Vai visi to tiešām ir darījuši, dienestā neatklāja. Tomēr vairums no tiem, kuri to paveikuši, atzina, ka ir droši par šādas atļaujas saņemšanu, taču daļa arī apšauba šādu prasību samērīgumu.
Rīgā namu apsaimniekotājus par bioatkritumu konteineru neuzstādīšanu drīzumā sāks sodīt
Rīgā namu apsaimniekotājus par bioatkritumu konteineru neuzstādīšanu drīzumā sāks sodīt
Bioloģiskos atkritumus Rīgā un Pierīgā iedzīvotāji šķiro arvien vairāk, taču līdz nepieciešamajiem rādītājiem vēl ir ļoti tālu – tādi secinājumi ir atkritumu poligona "Getliņi" pārvaldītājam. Rīgā jau kopš marta pie daudzdzīvokļu mājām bioloģisko atkritumu konteineriem obligāti ir jābūt, taču patlaban to trūkst 2000 vietās, atzīst domē, norādot, ka par to neuzstādīšanu namu apsaimniekotājiem drīz sāks piemērot sodus.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd