Ziņas
Stiprās puses, ieguvumi un riski –  Dimanta un Daugulis pēc EP priekšvēlēšanu debatēm vērtē 9 populā...
Stiprās puses, ieguvumi un riski – Dimanta un Daugulis pēc EP priekšvēlēšanu debatēm vērtē 9 populārākos sarakstus
LTV raidījuma "Izvēlies nākotni!" trešajās debatēs pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kurās piedalījās deviņu populārāko partiju sarakstu pirmie numuri, partijām bija iespējas parādīt līderi; partijas tām gatavojās, un kāds šaubīgs vēlētājs, iespējams, pēc šīm debatēm izdarīja savu izvēli. Tā pēc debatēm vērtēja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta un Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras vadītājs Mārtiņš Daugulis.  Pēc visām trīs publiskajām debatēm pirms vēlēšanām Daugulis un Dimanta arī iezīmēja iespējamos ieguvumus un riskus, ja katra no deviņām partijām iekļūtu Eiropas Parlamentā.
Mēs esam Eiropā, arī mums ir tiesības izvēlēties. Valmieras teātra jaunie aktieri gatavojas vēlēt EP
Mēs esam Eiropā, arī mums ir tiesības izvēlēties. Valmieras teātra jaunie aktieri gatavojas vēlēt EP
Mēs esam Eiropā, un mēs jūtam Eiropu arī ikdienā – tā saka Valmieras teātra jaunie aktieri. Lai gan viņi spilgti neatceras iepriekšējās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas un to, vai viņi tajās balsoja, šogad aktieri ir pārliecināti – tas ir katra pilsoniskais pienākums. Un kurš cits, ja ne viņi paši izlems savu likteni? Drošība, labklājība un savu vērtību aizstāvēšana – tas ir tas, ko viņi sagaida no mūsu deputātiem.
Valsts samazina naudu laboratorijām; daļa plāno celt analīžu cenas
Valsts samazina naudu laboratorijām; daļa plāno celt analīžu cenas
No jūnija valsts samazinājusi tarifus jeb izmaksas, ko valsts sedz par apmaksātām analīzēm un citiem laboratoriskajiem izmeklējumiem. "Centrālā laboratorija" jau lēmusi celt cenas asins paraugu noņemšanai un citiem maksas pakalpojumiem, kas būs uz pacientu vai viņu veselības apdrošinātāju pleciem. Līdzīgu lēmumu varētu pieņemt arī "MFD laboratorijā". Nacionālais veselības dienests (NVD) pārmetumus par vēlmi ietaupīt noraida, sakot, ka valsts līdz šim par atsevišķiem pakalpojumiem pat pārmaksājusi, jo laboratorijas tos par maksu veikušas lētāk,  nekā maksāja valsts.
Audzētāji: Šogad zemenes ir saldas, bet raža mazāka
Audzētāji: Šogad zemenes ir saldas, bet raža mazāka
Neierasti agri šogad sagaidīta Latvijas zemeņu raža – pirmās sārtās ogas nolasītas pat maija sākumā. Tas gan nozīmē arī to, ka pašmāju zemenes tirgū būs pieejamas tikai līdz Jāņiem. Karstuma dēļ ogas būs saldākas, bet audzētāji lēš, ka raža šajā gadā būs mazāka nekā citus gadus. 
Pirmos civilās aizsardzības seminārus iedzīvotāji Rīgā vērtē dažādi; pašvaldība sola nodarbības piln...
Pirmos civilās aizsardzības seminārus iedzīvotāji Rīgā vērtē dažādi; pašvaldība sola nodarbības pilnveidot
Vairāk nekā 100 cilvēku klātienē un tūkstošiem attālināti sekojuši līdzi civilās aizsardzības mācībām Rīgā. Pēc trim semināriem līdz septembrim būs pārtraukums, kam sekos vēl vairākas nodarbības, piemēram, par patvertnēm, radiāciju un ķīmiju. Semināros piedalījušies arī Rīgas apkaimju biedrību pārstāvji, kuri norādīja, ka nodarbībās vēl ir daudz uzlabojama. Tikmēr pašvaldība apņēmusies vasaras laikā mācības padarīt praktiskākas.
Ērču encefalīta balstvakcīna jāatkārto pēc 10 gadiem
Ērču encefalīta balstvakcīna jāatkārto pēc 10 gadiem
Jaunākie pētījumi liecina, ka aizsargvielas pēc vakcinācijas pret ērču encefalīta vīrusu asinīs saglabājās krietni ilgāk, nekā uzskatīja līdz šim. Pamatojoties uz šiem datiem, arī Latvijā turpmāk revakcinācija jeb balstvakcīna jāatkārto tikai ik pēc desmit gadiem. Tā ir laba ziņa arī patērētāja makam, jo vakcīnas nav lētas, un valsts tās sedz tikai atsevišķām grupām.
Mēs mīlam plusot un svītrot; bet ko darīt mīlam vairāk?
Mēs mīlam plusot un svītrot; bet ko darīt mīlam vairāk?
Vēlēšanās mēs ne tikai varam izvēlēties sarakstu, bet arī bīdīt augstāk vai zemāk kandidātus, kuri mums īpaši patīk vai gluži otrādi – nepatīk. Un vismaz līdzšinējā Eiropas Parlamentu (EP) vēlēšanu pieredze rāda – labprāt to arī darām.
FOTO: Sēlijas poligonā atklāj dronu mācību un testēšanas poligonu
FOTO: Sēlijas poligonā atklāj dronu mācību un testēšanas poligonu
Sēlijas poligonā ceturtdien, 6. jūnijā, atklāts dronu mācību un testēšanas poligons, informēja Aizsardzības ministrijā.
 
Līdz ar mācību un testēšanas poligona atklāšanu Sēlijas poligonā pirmo reizi norisinājās militārās mācības, kas ir daļa no starptautiskajām militārajām mācībām "Baltic Zenith 2024". Mācībās piedalījās Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēki kopā ar dronu koalīcijas pārstāvjiem, veicot bezpilota lidaparātu testus, lai nodrošinātu to atbilstību Ukrainas bruņoto spēku prasībām.
Vieni svin, citi «savelk jostas». Vai pašvaldības šajos apstākļos var atļauties rīkot ilgus pilsētas...
Vieni svin, citi «savelk jostas». Vai pašvaldības šajos apstākļos var atļauties rīkot ilgus pilsētas svētkus?
Ceturtdien Dobelē sāk svinēt pilsētas svētkus, kas ilgs četras dienas. Arī citās pilsētās notiek līdzīgi svētki, kas apmeklētājiem lielākoties ir bez maksas, bet faktiski vietvaras tos rīko par nodokļu maksātāju naudu. Svētkos aicināti mākslinieki, kuru honorāri mērāmi tūkstošos. Vai tas būtu jādara apstākļos, kad daudzām pašvaldībām trūkst līdzekļu ikdienišķām vajadzībām?
Novadu reformas pārskatīšana: 5 valstspilsētas ar novadiem varētu neapvienot; juristi iebilst
Novadu reformas pārskatīšana: 5 valstspilsētas ar novadiem varētu neapvienot; juristi iebilst
Saeimas Juridiskais birojs argumentē, ka rosinājums izņemt no likuma plānu 2029. gadā piecas valstspilsētas apvienot ar tām līdzās esošajiem novadiem būtu pretrunā Satversmes tiesas lemtajam. Tomēr par novadu reformas pārskatīšanu atbildīgās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vairākums lēma virzīt šo priekšlikumu, un jaunnedēļ turpināsies debates par juridiski atbilstošiem nosacījumiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd