Latvieši, nenoliedzami, ir pasaulē atzīti kartupeļu ēdāji. Turklāt ne jau kuru katru tupeni latvietis atzīst par galdā liekamu. Tam jābūt pietiekami miltainam, izskatīgam un garšīgam. Lai kartupeļu cienītājiem iztaptu, Priekuļos jau no pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem speciālisti nodarbojas ar kartupeļu selekciju un sēklu audzēšanu. Šodien Valsts Priekuļu Laukaugu selekcijas institūtā bija sarīkota,, Annas diena kartupeļos,, -- lai visiem interesentiem izrādītu un izstāstītu par jaunajām šķirnēm un audzēšanas tehnoloģiju pētījumiem.
Priekuļu selekcionāri atsāk pētījumus
Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.
27. jūlijs, 2012, 2:20
Latvieši, nenoliedzami, ir pasaulē atzīti kartupeļu ēdāji. Turklāt ne jau kuru katru tupeni latvietis atzīst par galdā liekamu. Tam jābūt pietiekami miltainam, izskatīgam un garšīgam. Lai kartupeļu cienītājiem iztaptu, Priekuļos jau no pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem speciālisti nodarbojas ar kartupeļu selekciju un sēklu audzēšanu. Šodien Valsts Priekuļu Laukaugu selekcijas institūtā bija sarīkota,, Annas diena kartupeļos,, -- lai visiem interesentiem izrādītu un izstāstītu par jaunajām šķirnēm un audzēšanas tehnoloģiju pētījumiem.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!