VID atsāk nodokļu parādnieku saraksta publiskošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No pirmdienas, 15.maija, Valsts ieņēmumu dienests (VID) atsāks nodokļu parādnieku saraksta publiskošanu dienesta mājaslapā.

Kopš aizvadītā gada rudens, kad tika pārtraukta lielāko nodokļu parādnieku saraksta regulāra publicēšana Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā, informācija par nodokļu parādniekiem bija pieejama atsevišķā sadaļā. Turklāt, to pieprasot, bija jānorāda konkrēta nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs un nosaukums.

Sākot no 15.maija, nodokļu parādnieku sarakstus plānots publiskot regulāri, un šajos sarakstos iekļautā informācija būs ievērojami plašāka nekā iepriekš.

“Tas nebūs tikai lielo nodokļu parādnieku saraksts. Tas būs faktiski visu to parādnieku saraksts, kas uz šo brīdi pieejami publiskajā datubāzē – vai tas būtu partneris, vai kāds, no kura pērkam pakalpojumus vai bulciņas, vai dzeram kafiju kafejnīcā. Šajā sarakstā vērēs pārliecināties, vai uz konkrētu datumu nodokļu parāds nav bijis lielāks par 150 eiro,” skaidro Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktore Santa Garanča.

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktore Santa Garanča
00:00 / 00:23
Lejuplādēt

Sarakstu plānots atjaunot reizi mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti