Dienas ziņas

Sākta "Airdog" bezpilota lidaparātu masveida ražošana

Dienas ziņas

Pārapbedī latviešu strēlnieku

Valmierā attīsta industriālās teritorijas

Valmierā labiekārtos uzņēmējdarbības infrastruktūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 7 mēnešiem.

Sākoties jaunajam Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodam, Valmieras pašvaldība kā vienu no pirmajiem projektiem iecerējusi industriālās teritorijas attīstības veicināšanu. Pilsētas rajonā, kur koncentrējusies liela daļa dažādu nozaru uzņēmumu, plānota infrastruktūras labiekārtošana.

Taču, lai sekmīgi pretendētu uz Eiropas līdzfinansējumu, nepieciešama arī uzņēmēju iesaiste un gatavība investēt savā attīstībā, tāpēc pašvaldība viņus bija aicinājusi uz tikšanos.

Cempu ielas apkārtne, kur izvietojies gan reģiona lielākais ražotājs – “Valmieras stikla šķiedra”, gan daudzi citi dažādu nozaru uzņēmumi, pilsētas attīstības plānos nu ieguvusi nosaukumu Dienvidaustrumu industriālais parks, un šī ir teritorija, kur jau nākamā gada pavasarī plānots sākt infrastruktūras labiekārtošanas darbus. Uzņēmēji pagaidām vēl tikai iepazīstas ar plāniem, taču to, ka, piemēram, ielas šajā apkārtnē prasās pēc remontiem, gan atzīst.

„Paši saviem spēkiem nevar izbūvēt nevienu ielu. Tomēr notiek pilsētā rekonstrukcijas un viss pārējais, ienāk daudz svešu uzņēmumu un viņiem viss tiek izbūvēts, tiek rekonstruētas ielas, bet mums, rūpnieciskai zonai Mūrmuižas ielā, kā ir, tā ir,” sacīja SIA „Agroserviss” valdes loceklis Vilnis Avots.

Pašvaldībā stāsta, ka šoreiz uzsvars tiek likts un atbalsts plānots tieši vietējiem, pilsētā jau strādājošajiem uzņēmumiem. „Daudz mēs runājam par jauniem investoriem, par jaunu investoru meklēšanu, piesaisti, bet mēs no otras puses arī sakām – jā, jauni ir labi, bet mums ir jācīnās par savējiem, kas šeit strādā, ir izveidojuši darba vietas, maksā nodokļus,” teica Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. „Un varbūt mēs varam palīdzēt arī kaut kādā jomā, ka viņi arī savu darbību var paplašināt,” teica Baiks.

Tiesa, lai saņemtu ES fondu līdzfinansējumu infrastruktūras attīstībai, aktīvi būs jāiesaistās arī pašiem uzņēmējiem. „Būtu nepieciešama vai nu jaunas ražošanas atvēršana, vai paplašināšana, vai jaunu darba vietu izveidošana. Tam ir jāiet mijiedarbībā, un mēs runāsim ar visiem uzņēmējiem,” uzsvēra Valmieras mērs.

Pilsētas attīstības plānos noteiktas vēl divas teritorijas, kas ar laiku tiks piemērotas uzņēmējdarbībai - kādreizējā gaļas kombināta apkārtne un Valmieras industriālais parks. Tā vajadzībām šogad tika pārdalītas pilsētas robežas un vairāk nekā 100 hektāri zemes tika iegūti no kaimiņu novada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti