Uzņēmēju pārstāvis: Jāpāriet no pārdales ekonomikas uz radošo ekonomiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas politiķi aizvien domā, kā pārdalīt trūkstošos budžeta līdzekļus, nevis kā padarīt ekonomiku lielāku. Ir jāmaina domāšanas veids, “jāpāriet no pārdales ekonomikas uz radošo ekonomiku”, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Viņš atzina, ka uzņēmējus uztrauc pašreizējais valdošo politiķu “domāšanas vektors”, jo publiskajā telpā spriež, ka “naudas nav skolotājiem, naudas trūkst ārstiem, naudas trūkst policistiem”, un domā, kā pārdalīt esošo, taču nav vietas diskusijai par ekonomikas izaugsmi.

Rostovskis norādīja, ka politiķiem vajadzētu vairāk fokusēties uz to, kā nopelnīt vairāk, valstij vajag vairāk uzņēmēju, un, iespējams, ja esošajiem uzņēmējiem netraucētu, viņi varētu radīt vairāk darbavietu, maksāt vairāk nodokļu.

Kopumā valstij vairāk jāpiesaista investīcijas, tad nodokļu maksātāju skaits augs.  Lai Latvija būtu pievilcīga investīcijām, jāpanāk, ka kopējais nodokļu slogs būtu tāds pats vai ideālā variantā pat mazāks nekā reģiona valstīs, jāsakārto tiesiskā vide, norādīja Rostovskis.  

“Ja politiķi tā vietā, lai strīdētos un kašķētos par nebūtiskām lietām, izveidotu labāku biznesa vidi”, būtu vairāk investīciju un ekonomika augtu, sacīja Rostovskis.  

Pašlaik, uzņēmēju ieskatā, lielākajai daļai politiķu domāšanas veids “ir pārdales jautājums, viņi skatās - ir šāda fotogrāfija, un mums pienākas, mēs pieprasām”, taču jāliek galvas kopā un jādomā, kā mainīt biznesa vidi, “jāpāriet no pārdales ekonomikas uz radošo ekonomiku”, uzsvēra Rostovskis.  

“Naudas pasaulē ir daudz, nauda nevis jādzen projām, bet jāaicina iekšā,” sacīja Rostovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti