No Tirdzniecības un rūpniecības kameras izslēdz 10 eksportētājus uz Krieviju

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) pārtraukusi sadarbību ar desmit kompānijām, kas arī vairāk nekā divus gadus pēc Krievijas sāktā iebrukuma Ukrainā joprojām turpina sadarboties ar Krieviju.

Kopumā LTRK rindās bija 25 kompānijas, kas sadarbojas ar Krieviju. Daļa paziņojusi, ka sadarbību pārtrauks, ar daļu sarunas vēl turpinās.

Tomēr ar šiem desmit uzņēmumiem organizācija vairs nesadarbosies un to vārds LTRK biedru sarakstā vairs nav atrodams. 

"Viss, kas var palīdzēt Krievijai jebkādā veidā turpināt karu, ir problēma," norādīja LTRK priekšsēdētājs Jānis Endziņš. "Līdz ar to arī mūsu, LTRK, pozīcija bija aicināt valdību darīt visu, lai pēc iespējas ātrāk pārtrauktu ekonomiskās saites ar Krieviju, un, protams, ka mēs arī no savas puses aicinām to darīt mūsu pašu biedrus."

Konkrētie uzņēmumi uz Krieviju eksportējuši.

Par importētajiem tik skaidru informāciju iegūt nav iespējams, jo Centrālā statistikas pārvalde importētāju sarakstu – atšķirībā no eksportētājiem – nav publicējusi.

Ekonomikas ministrijā skaidroja, ka tas saistīts ar juridiskiem šķēršļiem, kurus patlaban mēģina risināt.

KONTEKSTS:

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) jau aprīlī nolēmusi izslēgt no biedru rindām tos uzņēmumus, kas turpina eksportu uz agresorvalsti Krieviju. Diskusijas par šo jautājumu bijušas karstas, bet lēmums – vienprātīgs.

No vairāk nekā 2700 LTRK biedriem uz Krieviju eksportēja 25 biedri, arī vairāki farmācijas jomas pārstāvji, kā arī pakalpojumu sniedzēji. Piemēram, noliktavu telpu iznomātāji. Ar šiem biedriem LTRK sāka pārrunas.

Līdz ar izslēgšanu uzņēmumi zaudēs gan plašu informāciju par eksporta iespējām, gan regulārus braucienus uz ārvalstīm, meklējot jaunus klientus un sadarbības partnerus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti