Uzņēmēja: Šobrīd finansiālas problēmas ir daudziem dārzeņu audzētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 4 mēnešiem.

Patlaban ir ļoti daudz dārzeņu audzētāji, kam ir finansiālas problēmas un ar lielākajām no tām saskaras biešu, kartupeļu, kāpostu un sīpolu audzētāji, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" ceturtdienas rītā sacīja kooperatīvās sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi" vadītāja Edīte Strazdiņa.

Viņa norāda, ka lielākas problēmas ir tiem dārzeņu audzētājiem, kas strādā vieni paši, nevis ir apvienojušies kooperatīvos. Viņa stāstīja, ka ir uzņēmumi, kas pēc ļoti nopietnas krīzes 2011.gadā nākamos divos gadus stabilizējās. Taču pērn atkal sākās finansiālas grūtības. Arī pirmajai ražai pēc eiro ieviešanas zemnieki bija spiesti samazināt cenas par 30%. Tas bija jādara, lai pielīdzinātu cenas iepriekšējām cenām, kas bija latos.

Vienlaikus viņa atzina, ka līdz ar "zaļajiem iepirkumiem", Latvijas dārzeņu audzētāji uzvar daudzos konkursos un šobrīd savu produkciju piedāvā vai jau pārdod vairāk patērētājiem vai pasūtītājiem kā iepriekš. Tiesa, zemniekiem ir jāgrib piedalīties šajos konkursos, kas tomēr nav tik grūti, sacīja Strazdiņa.

Lielākas grūtības gan šobrīd piedzīvo mazie zemnieki, kuri nav iestājušies nekādos kooperatīvos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti