Stradiņa slimnīca samazinājusi zaudējumus par 72%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 10 mēnešiem.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca pērno gadu noslēgusi ar zaudējumiem 2,48 miljonu latu apmērā, kas ir par 6,4 miljoniem latu jeb par 72,15% mazāk nekā 2011.gadā, portālu lsm.lv informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Slimnīcas ieņēmumus 2012.gadā galvenokārt veidoja ieņēmumi no valsts apmaksātiem medicīnas pakalpojumiem, maksas pakalpojumiem, kā arī apmācībām un zinātniskās darbības. Valsts finansējums pārskata gadā kopā sasniedza 45 266 090 latus.

Pērn slimnīcas stacionārā ārstējies 46 791 pacients, kas, salīdzinot ar 2011. gadu, ir par 0,68% jeb 320 pacientiem mazāk.

Savukārt Slimnīcas dienas stacionāros ārstēto pacientu skaits ir palielinājies par 15,6%, kur pakalpojumus saņēmuši 21 009 pacienti. Arī ambulatoro apmeklējumu skaits ir palielinājies par 7%, sasniedzot 271 636 apmeklējumus.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere ir gandarīta par paveikto: "Sasniegtais liecina, ka slimnīcas finansiālās situācijas stabilizēšanas pasākumi ne tikai pacēluši slimnīcu uz kājām, bet arī sekmējuši tās attīstību. Tas bijis iespējams, pateicoties mūsu personāla augstajai kvalifikācijai un pašaizliedzīgajam darbam."

Pērn slimnīcā veiktas būtiskas strukturālas izmaiņas, atvērti jauni dienas stacionāri - Aritmoloģijas dienas stacionārs, Sirds ķirurģijas dienas stacionārs, Asinsvadu ķirurģijas dienas stacionārs un Sāpju aprūpes dienas stacionārs.

Slimnīcā izveidots Plaušu slimību centrs, apvienojot Torakālās ķirurģijas un Pulmonoloģijas un Alergoloģijas centru. Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un uztura terapijas centrā ir izveidota jauna struktūrvienība – Funkcionālās diagnostikas vienība.

Iepriekš vēstīts, ka pērn Stradiņa slimnīcai valdība piešķīra desmit miljonus latu, lai stabilizētu finanšu situāciju.

Slimnīcai pērn maijā pilnībā nomainīta valde, to vada juriste un ekonomiste Rūta Valtere un valdes locekļi – ministres padomnieks, internists un kardiologs Guntis Bahs un Stradiņa slimnīcas ārste Eva Strīķe.

Ar iepriekšējiem valdes locekļiem – Modri Dzenīti un Raimondu Brici – Veselības ministrija (VM) līgumus nepagarināja, pamatojot to tieši ar finanšu darbības pārkāpumiem un lielajiem parādiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti